VV Berkum strijdt om Pelikaan S

Zwolle – VV Berkum won op eigen veld moeiteloos van Pelikaan S, onderste van de 4e divisie D, met 1-0. De plaatselijke club kon lange tijd niet winnen van Groningers, die vaak zeer defensief optraden, en na een Berkum zelfs nog een punt ontsnapte verdeeld in extra tijd.

Berkum zette meteen druk, maar de eerste kansen gingen naar Pelikaan. Al na tien minuten moest Berkum-doelman Huib Veurink drie schoten op rij weerstaan, onder meer van Jan Hooiveld, maar de strakke paal van Zwolle redde ze allemaal. Direct daarna leek Berkum een ​​goedkope openingstreffer te scoren toen Pelikaan-doelman Stefan van der Lei Lars Miedema al schietend raakte en de bal in de handen van Vince van den Anker belandde, maar hij kon de gave niet verzilveren.

Val

Toen Zwolle balbezit had trok Pelikaan de hele ploeg terug naar de eigen helft en kon Berkum niet doordringen. De Groningers kregen zelfs aanvalskansen, maar Aron Strengholt schoot hoog en na een afgeweken voorzet kopte Awaab Khider over het doel van Berkum. Aan de andere kant bleek doelman Van der Lei een betrouwbare verzekering tegen de schoten van de Berkum Miedema-aanvaller.

Ook na rust had Berkum veel moeite om door de Groningse verdedigingslinies heen te breken. Na een uur kreeg doelman Van der Lei hulp na een inzet van de goede invaller Dean Vreugdenhil en kort daarna haalde de Pelikaan-doelman ook een krachtig schot en een vrije trap van Marc van der Meulen uit zijn doel.

Waarschuw

Toen het zoveelste gelijkspel van Berkum, dat er dit seizoen inmiddels negen is, in zicht leek, ging de plaatselijke club ten aanval. Na het goede voorzet van Van den Anker in de regio Groningen was Vreugdenhil alert genoeg om de 1-0 te scoren. Nick Kleen en Vreugdenhil misten in de finale kansen om de voorsprong uit te breiden, maar Berkum leek net als een week eerder tegen Buitenpost de overwinning in blessuretijd te verspelen.

Tot grote opluchting van de fans werkte aanvoerder Marc van der Meulen de bal echter vlak voor de Zwolse doellijn weg toen het doelpunt zeker leek. Hiermee scoorde een opgeluchte Berkum de eerste driepunter sinds begin december en lijkt de ploeg zich steviger in de middenmoot van de 4e D-divisie te hebben gevestigd.