Sv Ouderkerk behaalt moeizame overwinning

12 februari 2024 om 16:20 uur

Voetbal

KERK VAN OUDERS Dit keer stond op zaterdag 1 de uitwedstrijd tegen SV Hoofddorp op het programma van SV Ouderkerk. De ploeg van coach Hans Verhoogt moest wat doen na de pijnlijke nederlaag van vorige week tegen Amstelveen/Heemraad (1-6). Volgens Hans waren zijn mannen klaar. Ik had er het volste vertrouwen in. Dat vertrouwen werd serieus op de proef gesteld, want na precies een half uur stond zijn ploeg al met 0-3 achter.

Na wat getreiter wist Hoofddorp in de 16e minuut te scoren. De verdediging van Ouderkerk zag er niet goed uit (0-1). In de 25e minuut was aanvoerder Thijs de Dood met een kopbal uit een corner dicht bij de gelijkmaker, maar de bal ging naast. Direct daarna liet Hoofddorp zien hoe het moet. Ook de tegenstander scoorde uit een corner en ook uit een kopbal (0-2). Ook de verdediging van de SvO zou voor dit doel de eer kunnen opeisen.

Voor Ouderkerk werd dit nog pijnlijker. In de 29e minuut viel Hoofddorp in de aanval: de rivaal kreeg een vrije voorzet vanaf de middenlijn en met een afstandsschot vanaf zo’n 25 meter werd doelman Dax de Wit opnieuw buitengesloten (0-3).

DUSVER

Toen moet Ouderkerk gedacht hebben: tot hier en niet verder en rechtte zijn rug.

In de 31e minuut een snel uitgevoerde aanval met Sharief Toussaint aan de leiding. Met een voorzichtige pass bereikte hij aanvaller Daan van Unen, die de 1-3 scoorde.

In de 37e minuut vrije trap voor SvO op ongeveer 25 meter van het vijandelijke doel. Anthony Voskuilen verzorgde het voorwerk en zag zijn schot van richting worden veranderd door Roy La Grouw, waardoor de gelijkmaker werkelijkheid werd (2-3). La Grouw moest in de 40e minuut de wedstrijd verlaten vanwege een knieblessure en werd vervangen door Hidde Boonstra (een uitstekende invaller). Ruststand 2-3.

Na de thee was de SvO duidelijk de dominante partij. De aanpassingen in de veldbezetting door coach Hans Verhoogt wierpen hun vruchten af. Het was Kevin Nlandu, die in de 64e minuut vakkundig speelde tegen zijn rivaal op de linkerflank en met een goed schot de gelijke stand scoorde (3-3).

In de 65e minuut was het Toussaint die opnieuw won. Hij brak door de Hoofddorpse verdediging en zette zijn ploeg vervolgens vakkundig op voorsprong (4-3). In Hoofddorp raakte de pijp behoorlijk leeg en hadden verschillende spelers moeite om bij te blijven. SVO leek fitter. Dat geldt ook voor invaller Alexander Kok: met een geweldige serie bereikte hij met de bal de basislijn en gaf Toussaint de kans opnieuw te scoren en zo de overwinning veilig te stellen (3-5).

Na afloop waren er veel tevreden gezichten bij de SvO, waaronder coach Hans Verhoogt. Hij vond echter het eerste halfuur het ergste, maar prees zijn mannen omdat ze zich van een 0-3 achterstand wisten te herstellen.

Ouderkerk is volgende week vrij en dan speelt de ploeg op zaterdag 24 februari om 14.30 uur tegen SV Marken.