IJsselderby trekt opnieuw gelijk

Zwolle/Deventer – Net als in Zwolle eindigde ook de tweede editie van de IJsselderby op 1-1. Lennart Thy en Mats Deijl zorgden na rust voor de doelpunten. Dankzij het gelijkspel blijft PEC Zwolle dit kalenderjaar ongeslagen.

Schendelaar is weer belangrijk

Jasper Schendelaar verkeert in uitstekende vorm en zondagmiddag was dat niet anders. Schendelaar redde vakkundig een makkelijke strafschop voor de thuisploeg. De poging van Victor Edvardsen ging in de rechterbenedenhoek, maar de doelman was er ook. In het restant van de eerste helft gebeurde er weinig in de tamme Adelaarshorst. Alleen Eliano Reijnders schoot naast voor PEC Zwolle.

Late start

De tweede helft kende wat meer vuur van beide kanten. In het eerste kwartier vochten de Deventers zich wat terug. Grote kansen creëerden de geel en rood echter niet. Zwolle kwam dichtbij met een try van Younes Namli (over). Een misverstand in de verdediging van de Eagles zorgde ervoor dat Lennart Thy een duidelijke weg naar doel had. Twintig minuten voor tijd scoorde de Duitser koeltjes. Kort daarna voorkwam Schendelaar dat Victor Edvardsen opnieuw scoorde. Diep in de blessuretijd die al voorbij was, was Go Ahead er nog steeds. Dit keer viel er een doelpunt uit een nieuwe strafschop.

Adelante Águilas – PEC Zwolle: 1-1 (0-0).

Openbaar: 9.469

Scheidsrechter: Higler

Gele kaarten: Blomme, Baeten, V. Edvardsen (Go Ahead Eagles), Van Polen en Namli (PEC Zwolle)

In de rij gaan staan Voorwaartse Eagles: De Lange, Deijl, Amofa (Stokkers/83), Kramer, Kuipers, Adekanye, Linthorst, Breum (Baeten/71), Blomme (Llansana/71), O.Edvardsen (Tengstedt/54) en V.Edvardsen

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, tegen Polen, Kersten, Lam, Mac Nulty, Namli, Fichtinger (Krastev/70), Velanas (El Azzouzi/86), Van den Berg, Reijnders (De Rooij/64) en Thy.

Scoreverloop:

77. Jouw 0-1

90+9′ Deijl-pen. 1-1

Opmerking:

7′ Schendelaar neemt een strafschop