Fortuna enkele maten te groot (14-32) – DOS’46

De wedstrijd tussen DOS’46/VDK Groep tegen Fortuna stond op het programma voor zondag 11 februari. In de uitwedstrijd in Delft wonnen de Nijeveense ploeg, die een zeer wisselvallig seizoen achter de rug heeft, (verrassend genoeg). Na een slechte start in de competitie is Fortuna gestegen naar de 5e plaats en heeft de afgelopen weken goede resultaten geboekt.

De Eendracht in Nijeveen zat bomvol mensen en had veel sfeer. In DOS’46 kon Tessa Lap weer starten in de basisopstelling. Na de 0-1 van Daan Preuninger was het Mart Vrielink die er 1-1 van maakte. Vanaf dat moment nam Fortuna het initiatief en al snel werd duidelijk dat zij de dominatoren van de wedstrijd waren. De Delftenaren schoten keihard en vooral Fleur Hoek, Nik van der Steen en Daan Preuninger wisten meerdere keren te scoren. DOS’46 kon dit aanvallend niet counteren, onder meer omdat Fortuna veel verdedigende druk uitoefende, maar ook omdat de schoten niet zuiver genoeg waren. Na 10 minuten spelen was de stand 4-9 en DOS’46 riep een time-out af, maar Fortuna wist het verschil alleen maar te vergroten. Leander Zwolle en Christian Dekkers wisselden van positie en kort daarna verving Sam Meijer Willemien Kragt. Vlak voor rust was het Meijer die met een steekpass de ruststand op 6-15 zette.

Na de pauze was het wedstrijdpanorama hetzelfde; Fortuna bleef scoren (waaronder enkele hele mooie acties) en DOS’46 kon weinig tegen hem doen. Coaches Mulder en Boode brachten Jorne van der Zee en later Cerèn Wonink in, maar spannend werd het uiteraard niet meer. Na een pijnlijke 10-30 werd de eindstand uiteindelijk 14-30, mede dankzij drie doelpunten van Christian Dekkers. In deze wedstrijd was Fortuna echt te groot voor de ploeg van Nijeveen. Fleur Hoek werd topscorer (8 goals in 14 pogingen).

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen DVO/Transus op het programma. Aanmelden voor de fanbus kunt u hier doen.