Huizen wint de hoofdwedstrijd tegen de MOP

De tweede seizoenshelft begon meteen met een wedstrijd op het hoogste niveau tussen MOP en nummer twee Huizen. Huizen was met een krappe marge de sterkste (1-2). De MOP is nog steeds koploper, maar het verschil met Huizen en Victoria is teruggebracht tot vier punten. Uiteindelijk behaalde Groningen een belangrijke 1-0 overwinning op HIC. Zo stijgen de Groningers één plek in het klassement: van tien naar negen. Klein Zwitserland staat onderaan na een 6-1-nederlaag in Victoria.

In het zonovergoten Vught zocht MOP revanche na een 4-1-nederlaag uit. De ploeg van coach Mark Dekker begon met veel energie aan de wedstrijd. Huizen op zijn beurt, met Jong Oranje-speler Sam Luttmer centraal in de verdediging in plaats van rechtsback, hadden nauwelijks last van de druk van Vught. Ook waren er kansen voor de koploper, zoals drie strafschoppen. Strafcornerspecialist en topscorer Bo van Kempen kon niet profiteren.

Aan het einde van het eerste kwart resulteerde de eerste ontsnapping van Huizen ineens in een doelpunt. Noor Knoop schoof de bal eenvoudig van dichtbij binnen na een goede aanval over rechts via Noa van Leer en Myrthe van Kesteren. Het leek het zetje dat Huizen nodig had, want vanaf dat moment kwam de ploeg steeds meer in de aanvallende cirkel terecht.

Noor Knoop is blij na de 0-1 tegen MOP. Foto: Jan Willem de Venster

Groter voordeel in doel

Na de pauze ging Huizen aan de slag. Het regende strafcorners, die soms gered werden door uitblinker Knoop en andere keren door stopper Van Kesteren. Maar Huizen’s grootste voordeel was het keepen. Doelman Robin van den Ende scoorde de ene push en de ene kans na de andere, op een strafschop van Van Kempen na.

Na de gelijke stand bleef de MOP druk uitoefenen. De Ierse spits Lisa, vrij van vogels voor het doel, miste een kans van wereldklasse. Aan de andere kant van het veld moest Huizen een minuut voor tijd ineens een strafcorner nemen. Een variatie kwam terecht in het pak van Knoop en dat klopte weer. In de resterende minuut creëerde MOP een strafcorner, maar ook deze werd geneutraliseerd door de verdediging van Huizen.

MOP-speler Lisa uit Ierland kan het blok van Huizen-verdediger Sam Luttmer niet doorbreken. Foto: Jan Willem de Venster