Telstar speelt gelijk tegen het beste KKD-team, Roda JC, en komt nog steeds tekort

VELSEN – Telstar speelde gisteravond 1-1 gelijk tegen Roda JC, de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie. Een resultaat waarmee de ploeg van Kerkrade als winnaar uit de bus kwam, want gezien de veldomstandigheden en de kansen zou een overwinning voor de ploeg van Velsen niet onverdiend zijn geweest.

Het is bekend dat een coachwissel soms een positief effect heeft. Maar bij Telstar begint het effect bijna dezelfde vorm aan te nemen als bij FC Utrecht, waar Ron Jans zijn ploeg van de laatste plaats naar mogelijk Europees voetbal lijkt te brengen. Zover zal het bij Telstar niet komen, maar niemand kan er omheen dat coach Uli Landvreugd na de afgelopen vier weken een positief effect heeft gehad op zijn elftal.

In de laatste vier wedstrijden waren er geen nederlagen meer, werden er 8 punten behaald, stond Jong Ajax afgelopen maandag volledig bloot op het eigen veld en was er weinig verschil tussen Roda JC en Roda JC had zonder winst terug kunnen keren naar Kerkrade. Dat laatste gebeurde simpelweg niet.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het Telstar die het initiatief nam en in de vijftiende minuut op voorsprong kwam. Tim van de Loo, die afgelopen maandag zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal scoorde, schoot na een prachtige solo op doelman Calvin Raatsie, waarna Youssef El Kachati de stand op 1-0 bracht.Ook na het eerste doelpunt bleef Telstar de dominante partij. Maar ondanks enkele grote kansen slaagde hij er niet in een welverdiend tweede doelpunt te scoren.

In de tweede helft leek Roda JC orde op zaken te willen stellen. De ploeg van Bas Sibum zocht meteen de aanval op, die al na vijf minuten de gelijkmaker bereikte. Dat bleek echter niet het keerpunt van de wedstrijd te zijn. Telstar herstelde zich snel en wist opnieuw veel kansen te creëren.

Naarmate het einde van de wedstrijd naderde, probeerde Roda aan te dringen op 3 punten, die hard nodig zijn in de strijd om promotie met Willem II, leider van de KKD. Gelukkig voor Roda JC hielpen de Tilburgers mee door met 2-0 te verliezen van FC Emmen, waardoor het verschil in de tussenstand tussen Willem II en Roda slechts 3 punten bedraagt.Danzell Gravenberch was zichtbaar teleurgesteld nadat zijn bal achter het net belandde in plaats van erin.

Na de gelijke stand heeft Telstar 24 punten uit 28 wedstrijden en staat daarmee op de 17e plaats in de Eerste Klasse. Volgende week gaat De Witte Leeuwen op bezoek bij FC Dordrecht. Eerder dit seizoen verloor Telstar op eigen veld met 0-2 van de Dordtse ploeg en ze hebben dus nog onafgemaakte zaken met hen.

Klik HIER ervoor het wedstrijdverslag En interviews na de wedstrijd van mediapartner NH.

Fotograaf Dennis Gouda was bij de wedstrijd aanwezig en maakte een uitgebreide fotoafdruk, waarvan een aantal in dit verslag zijn opgenomen. Klik HIER voor de volledige fotoserie van Dennis Gouda.