Bijzondere avond in Maastricht: MVV

De vertraging ontstond in de slotfase van de wedstrijd, waarbij de stand 1-3 in het voordeel van FC Dordrecht was. De fans van beide teams wilden elkaar bezoeken, maar de hekken en de gastvrouwen verhinderden dat. Na een bedenktijd van enkele minuten kon er weer gevoetbald worden, al was het maar voor korte tijd. Een MVV-fan die op een reling stond, viel en moest door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis worden gebracht.

“Als je dat doet, is het respectloos.”

Na een onderbreking van 45 minuten werd aanvankelijk besloten dat de wedstrijd zou eindigen, maar de harde kern van MVV verhinderde dit. “Ze zeiden: als je dat doet, is dat respectloos tegenover die jongen”, zeggen bronnen bij FC Dordrecht.

De ploeg nam daarom geen risico’s en betrad niet meer het veld om op te warmen. MVV deed dat wel, maar kon enkele minuten later weer terugkeren naar de kleedkamer.

Zorgeloze nacht

Het is nog onduidelijk of en wanneer de rest van de wedstrijd wordt gespeeld. Het leek een vrijwel zorgeloze avond voor de ploeg: FC Dordrecht scoorde voor rust drie doelpunten met doelpunten van Mathis Suray, Ilias Sebaoui en een eigen doelpunt van MVV-doelman Romain Matthys.