Dordrecht ligt definitief stil, Willem II en Roda JC verspelen punten tegen Voetbal International

Willem II en Roda JC Kerkrade verspeelden vrijdagavond punten in de categorie Keukenkampioen. Dankzij de overwinning op de twee beste clubs wordt de strijd om directe promotie naar de Eredivisie een stuk spannender. FC Dordrecht zal moeten wachten op het pakken van de punten, aangezien de wedstrijd tegen MVV Maastricht in het eindtoernooi werd gestaakt.

MVV - Dordrecht definitief gestopt, Willem II en Roda JC verspelen punten
© Professionele opnamen

Mede door een fout van MVV-doelman Romain Matthys kwam Dordrecht knap op voorsprong bij MVV, waarna het mis ging op de tribune. Mensen van beide clubs wilden elkaar aanvallen, maar een hek tussen de boxen verhinderde dit. De Dordtse spelers begonnen verhalen te vertellen aan de bezoekende fans, waarbij ze leken aan te geven dat ze bij een 1-3-voorsprong niet begrepen waarom deze acties nodig waren.

Uiteindelijk ging het van kwaad tot erger, met één genadeslag als eindresultaat. Eerst stuurde scheidsrechter Rob Dieperink de spelers weg nadat de bekers op het veld waren gegooid, daarna ontstond er een medische situatie op de tribunes. Volgens ESPN was een fan van de tribune gevallen, ambulancepersoneel heeft de fan behandeld en kon hem naar een ziekenhuis brengen toen hij weer bij bewustzijn kwam.

Na enige vertraging keerden de MVV-spelers terug naar het veld om het laatste kwartier van de wedstrijd te spelen, maar de mensen op de bank maakten duidelijk dat ze er niet blij mee waren. Er dreigde het veld te betreden, waarna veteraan Bryan Smeets de situatie probeerde te redden door uitgebreid te praten met de mensen aan de zijlijn. Dit hielp niet, waarna de wedstrijd in de 84e minuut officieel werd gestaakt.De KNVB gaat bekijken of de rest gespeeld kan worden.

Willem II heeft zichzelf vorige week een slechte dienst bewezen door te verliezen van directe concurrent Roda JC, een week later ging het opnieuw mis voor de Tilburgers. Voor het eerst dit seizoen leed Willem II twee nederlagen op rij in de Keuken Kampioen Divisie. Hoe hard de koploper het ook probeerde, tegen FC Emmen wilde de bal er niet in. Zo bleek een vroeg doelpunt van Vicente Besuijen beslissend. Op zoek naar de gelijkmaker kreeg de thuisclub veel ruimte, waar Bradly van Hoeven op het einde van de wedstrijd gebruik van maakte. Hij besliste de wedstrijd met een schuiver: 2-0.

Willem II had vrijdagavond geluk dat Roda niet optimaal profiteerde van speeldag 28, maar daarna kwamen de twee beste teams vast te zitten. Alleen de nummers één en twee zijn gegarandeerd van promotie naar de Eredivisie.

Terwijl in Emmen – Willem II de situatie nog redelijk gelijk opging, domineerde in Velsen-Zuid de Roda-ploeg. Telstar kwam echter verrassend op voorsprong dankzij Youssef El Kachati, die in de vijftiende minuut scoorde. Voor de aanvaller, van Quick Boys, was het zijn vijfde doelpunt dit seizoen. Roda bleef aandringen en maakte in de tweede helft vijf minuten gelijk dankzij Václav Sejk, maar de stand bleef mede dankzij Telstar-doelman Ronald Koeman 1-1.

ADO Den Haag heeft flink wat wind in de rug bij KKD, maar moest tegen Jong Ajax inleveren. Kian Fitz-Jim zette de onder-23-ploeg na 25 minuten op voorsprong. De middenvelder zette zijn ploeg met een trefzeker schot van buiten het strafschopgebied op voorsprong en scoorde zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer in Amsterdam. Het waren de nieuwkomers van ADO die de overstap maakten. Voor rust maakte Timothy Derijck er 1-1 van, na rust scoorde ook Alex Schalk. In de strijd om directe promotie pakt ADO drie belangrijke punten. De ploeg van Darije Kalezic stijgt naar 53 punten en schuift binnen één punt op Roda JC, na het gelijkspel van de Limburgers tegen Telstar.

Net als Dordrecht zou ook De Graafschap directe promotie kunnen overwegen, mits de leidende ploegen fouten maken. Tegen TOP Oss deed de ploeg uit Doetinchem zeker niet hetzelfde, de bezoekers werden verslagen door Tristan van Gilst en Simon Colyn. Colyn, die een goede wedstrijd speelde, zorgde ook voor de assist om er 1-0 van te maken.

Nummer twee NAC Breda zou normaal gesproken geen problemen moeten hebben tegen Jong FC Utrecht, maar de thuisclub opende vlak voor rust de wedstrijd. Boyd Lucassen vertrok naar huis, waarna hij snel vertrok. Patriot Sejdiu en Fredrik Oldrup Jensen scoorden de een na de ander, terwijl de Utrechters via Lynden Edhart in de gunst kwamen. NAC is echt niet gemaakt voor zweet.

VVV-Venlo had een half uur nodig om de sanctie te verbreken bij Helmond Sport. In de 32e minuut kreeg Thijme Verheijen het woord, die Helmond-doelman Wouter van der Steen versloeg. De thuisploeg maakte de stand in de tweede helft gelijk dankzij Joeri Schroijen. Het punt helpt beide teams niet. VVV zakt zelfs een plek.

FC Eindhoven stond dit seizoen tegenover KKD’s best presterende beloftevolle ploeg Jong AZ en speelde gelijk in Brabant. Ricuenio Kewal opende tien minuten in de tweede helft de score voor de bezoekers en Ozan Kökcü maakte gelijk. Het nieuwe puntenverlies houdt Eindhoven op een pijnlijke veertiende positie. De club kwam de afgelopen seizoenen mee in het sub-eerste seizoen en streed telkens om promotie, wat dit seizoen een lastig verhaal lijkt te worden.