FC Groningen vecht voor nederlaag in de finale van de bekerhalve finale

Het worstelende FC Groningen verloor met 2-1 van Feyenoord in de halve finales van de KNVB-beker. Maar Groningen, dat meedoet aan de Keuken Kampioen Competitie, verzette zich.

FC Groningen begon aanvallend aan de wedstrijd en wist na 30 minuten te verrassen met een 0-1-voorsprong. Laros Duarte scoorde via het been van Feyenoord-verdediger Thomas Beelen. Feyenoord drukte vervolgens door, maar stuitte op een Groningse muur.

Na rust had vooral Feyenoord balbezit. Op zoek naar de gelijkmaker maakte Feyenoord een kwartier na rust gelijk, toen verdediger David Hancko op slimme wijze de 1-1 scoorde na een voorzet van Calvin Stengs. Hoewel Groningen voor elke meter vocht, maakte Ondrej Lingr het winnende doelpunt voor Feyenoord.

FC Groningen kon de stand niet gelijk maken, maar makkelijk maakten ze het Feyenoord niet.