FC Groningen verliest koppositie en bereikt KNVB-finale…

FC Groningen is er donderdagavond niet in geslaagd de finale van de TOTO KNVB Beker te bereiken. In De Kuip kwamen de Groningers op een 0-1-voorsprong tegen Feyenoord, maar uiteindelijk wonnen de Rotterdammers dankzij een laat doelpunt met 2-1.

FC Groningen kreeg in de eerste minuut al een schot, maar na bijna tien minuten spelen kwam het eerste grote gevaar van Feyenoord. Het schot van Stengs ging een halve meter over het Groningse doel. Twee minuten later kwam Groningen heel dicht bij een voorsprong. Laros Duarte had kunnen schieten, maar de Kaapverdische international raakte de paal.

FC Groningen kwam in de 31e minuut op voorsprong, Duarte sloeg toe met zijn linkervoet, al werd zijn schot flink van richting veranderd door Thomas Beelen. Hierdoor was doelman Timon Wellenreuther kansloos. Beide ploegen gingen met een 0-1 stand de rust in. Na rust werd Feyenoord meteen gevaarlijk. Met wat trucjes wist Hidde Jurjus zijn doel schoon te houden.

Feyenoord kwam in de 62e minuut dichterbij, David Hancko, die opschoof, scoorde knap aan de tweede paal na een voorzet van Stengs. FC Groningen probeerde stand te houden, maar in de 83e minuut ging het mis. Ondrej Lingr stond nog maar twee minuten op het veld, maar scoorde meteen bij zijn eerste contact met de bal, na een goede lage voorzet van Ivanusec. In de negentig minuten had Feyenoord de 3-1 kunnen maken, maar Jurjus was met zijn reddingen wederom belangrijk voor FC Groningen.

Een tegenvaller voor Feyenoord was de uitschakeling van Calvin Stengs in de finale. Hij raakte gewond en moest op een brancard van het veld worden gedragen. De aanvaller verliet het veld met tranen in zijn ogen. FC Groningen kwam het restant van de wedstrijd niet meer tot scoren, waardoor Feyenoord doorgaat naar de bekerfinale. NEC wacht daar.