Drie fatale corners voor Zwaluwen

Dankzij drie hoekschoppen bracht Feyenoord Zwaluwen zaterdag op de knieën. Eén op de rand van de rust en twee in de tien minuten daarna. “Strafschop uit drie corners”, herinnert trainer Henk de Zeeuw zich over het straatvoetbal uit zijn jeugd. “Dat leverde slechts één doelpunt op. “Daarom heb ik vandaag getekend.”

Dankzij drie hoekschoppen bracht Feyenoord Zwaluwen zaterdag op de knieën. Eén op de rand van de rust en twee in de komende tien minuten. “Strafschop uit drie corners”, herinnert trainer Henk de Zeeuw zich over het straatvoetbal uit zijn jeugd. “Dat leverde slechts één doelpunt op. “Daarom heb ik vandaag getekend.”

DOOR GERARD S. VERVER

Natuurlijk zit de 1-3 nederlaag tegen Feyenoord hem niet lekker, maar hij zit lekker ontspannen en kletst op een van de banken die nu door het publiek verlaten zijn. Hij is het er mee eens. Hij wil niet eens het excuus gebruiken dat hij in de verdediging Axel de Bruijn, Stan Rook en Mo Lamsiah en dus veel leiderschapskracht miste. “Feyenoord liet in de eerste zone alle corners vallen. We hadden het moeten sluiten. Dat dit niet gebeurde was symptomatisch voor hoe wij ons het eerste uur presenteerden: te zwak. “Ik miste de intensiteit die ik wil en verlang.” Het was de eerste nederlaag (3-1 in Poortugaal) sinds eind november.

De competitie lijkt voorbij voor Zwaluwen (ASWH kroont zich tot kampioen en er is geen gevaar voor degradatie). Zonder de langdurig geblesseerde Michel Da Silva en Kelvin Groen, maar met de sterke terugkeer van Gerson Pisas wil de Nieuw-Zeelander toch mikken op een hoge plek. “Het hoogste wat de club op dit niveau heeft bereikt was de vierde plaats. “Als we nu de top 3 halen, zou dat fantastisch zijn.” Met de kanttekening dat ze het niet cadeau krijgen. “Er is geen tegenstander, zelfs niet de laagvliegers, die we gemakkelijk kunnen verslaan.”