NEC bereikt de bekerfinale na overwinning op SC Cambuur in de verlenging

NEC heeft zich geplaatst voor de finale van het KNVB Bekertoernooi. De Nijmeegse ploeg was na verlenging te sterk tegen eersteklasser SC Cambuur in Leeuwarden: 1-2. NEC treft op zondag 21 april in de finale Feyenoord of FC Groningen.

Cambuur leidde halverwege de wedstrijd nog steeds de wedstrijd. De Letse spits Roberts Uldrikis kopte van dichtbij binnen na een pass van Fedde de Jong. NEC bleef na rust aandringen en kwam op voorsprong dankzij de Japanner Koki Ogawa, die uit een hoekschop van Tjaronn Chery scoorde: 1-1. Zijn landgenoot Kodai Sano besliste de wedstrijd in de eerste verlengingshelft.

Het is de vijfde keer dat NEC de finale van het bekertoernooi bereikt. De club heeft het toernooi nog nooit gewonnen. Ze misten de finales in 1973, 1983, 1994 en 2000.