Goud voor Dominique (10) en Floris (10) uit Zwolle op de NK zwemmen

Domique Schraa en Floris Meijers uit Zwolle lieten afgelopen weekend zien dat zij tot de jongste zwemmers van Nederland behoren. Beide Swol 1894-zwemmers wonnen een gouden medaille tijdens de jaarlijkse wedstrijden in Leiden, het officieuze Nederlandse kampioenschap voor leerlingen onder de 13 jaar.

Floris Meijers was oppermachtig op de 400 meter vrije slag en 50 meter vlinderslag. De jonge Zwolse organiseerde zijn 400 meter vrije slag zo goed dat hij nog energie over had voor de slotfase. Meijers maakte een schitterende eindsprint en liet zijn concurrenten achter zich. In 5 minuten en 39 seconden raakte hij de rand van het zwembad om de kampioenstitel te claimen.

Op de 50 meter vlinderslag werd het spannender. In een aangrijpende race won hij opnieuw goud. De blauwe vinger was slechts 0,08 seconde sneller dan de nummer 2. Meijers pakte in Leiden ook drie keer brons. Hij werd derde op de 100 en 200 meter wisselslag en de 200 meter vrije slag.

Parazwemmer Dominique Schraa won goud op de 100 meter wisselslag. De Zwolse verbeterde zijn persoonlijk record met 4,61 seconden en finishte de race in 2 minuten en 6 seconden. Schraa werd tweede op de 100 rugslag, wat betekende dat hij ook een zilveren medaille mee naar huis nam.

De jaarlijkse competities gelden als de Nederlandse kampioenschappen kortebaanzwemmen voor minderjarigen. Minderjarigen zijn meisjes tot en met 11 jaar en jongens tot en met 12 jaar. Aan de officieuze Nationale Kampioenschappen doen de 24 beste zwemmers van Nederland per leeftijdscategorie mee. Vijf zwemmers traden op namens Swol 1894. Samen stonden ze achttien keer aan de start en wonnen ze acht prijzen.