De heren van Lokomotief staan ​​na winst tegen SB Leiden opnieuw bovenaan in de basketbalpromotiedivisie

In de promotiedivisie, de hoogste categorie onder de amateurs, versloegen de mannen van Lokomotief zaterdag de naaste rivaal, BS Leiden, met een verrassende 78-55 op het centre court van basketbalhal De Altis. Tegen Leiden, één van de grootste basketbalclubs van ons land, hadden de Rijswijkers niet ongelijk toen ze zeiden dat ze dit seizoen opnieuw op jacht zijn naar de titel in deze divisie.

Het zou de vijfde landstitel op rij zijn sinds 2017, de kroonjaren niet meegerekend. De Lokomotief-machine draait op volle toeren, na deze overwinning hebben de Rijswijkers weer de leiding in deze promotiedivisie heroverd.

Na een ruime voorsprong in het eerste kwart draaide de thuisploeg de bal in het tweede kwart te veel om en was het Leiden dat met een voorsprong van 30-35 de kleedkamer in ging. In de tweede helft vestigde de thuisploeg de orde en verdedigde veel beter, waardoor de achterstand goedgemaakt werd, resulterend in een klinkende 78-55 overwinning. De meest opvallende speler van de Rijswijkers was centrum Bert Bijnsdorp, die maar liefst 27 keer de basket wist te vinden.