Eigen doelpunt van het jaar? Kortsluiting op Leandro Bacuna bezorgt Fortuna Sittard een late overwinning op FC Groningen

Sam Vreeswijk26 oktober 2024, 18:32

Laatste update: 26 oktober 2024, 18:38

Fortuna Sittard boekte zaterdag een nipte overwinning op FC Groningen. Dankzij een vreemd eigen doelpunt van Leandro Bacuna pakten de Limburgers de drie punten: 1-0. Fortuna stijgt momenteel naar de zevende plek in de Eredivisie, terwijl Groningen veertiende staat.

Fortuna moest het doen zonder Samuel Bastien en Alen Halilovic, die niet helemaal fit waren. Zij werden vervangen door Mitchell Dijks en Ante Erceg. Aan de Groningse kant keerden Etienne Vaessen en Bacuna terug naar de basiself. Vorige week tegen FC Utrecht (0-1-nederlaag) bleef hij na een slaapje op de bank zitten. Verder kreeg Tika de Jonge op het middenveld de voorkeur boven Rui Mendes.

Aan de teleurstellende eerste helft begon Fortuna iets beter. De Limburgers kregen ook de eerste kans van de wedstrijd: een afstandsschot van Jasper Dahlhaus op een korte corner werd gered door Vaessen.

Tien minuten later meldde ook Groningen zich voor het eerst. Mattijs Branderhorst redde een poging van Johan Hove. Vlak voor rust zag Loreintz Rosier zijn afstandsschot vanaf de andere kant van het veld naast gaan.

Waar Fortuna in de eerste helft het grootste deel van de wedstrijd had, deed Groningen dat na rust ook. Romano Postema kopt hoog en een vrije trap van Bacuna valt bijna naar de andere kant van het veld.

Twintig minuten voor tijd leek Alessio da Cruz richting de 1-0 te gaan, toen hij oog in oog kwam te staan ​​met Vaessen. Hij probeerde het met een marker, maar de doelman redde de dag. Bovendien stond Da Cruz buitenspel.

Vijf minuten voor tijd kopte Wouter Prins de bal bijna in eigen doel. De bal ging echter naast en de daaropvolgende hoekschop maakte gelijk. Prins wist de bal voor de lijn weg te werken, waarna Bacuna leek te willen schieten. Maar alles ging mis, want de bal belandde in zijn eigen doel onder de lat: 1-0 voor Fortuna. Die klap is Groningen nooit meer te boven gekomen.