FC Dordrecht staat steviger in de top zes na een simpele overwinning op Jong FC Utrecht

Drie verrassende namen in de line-up van Dordrecht. In doel verving Celton Biai Liam Bossin, die dinsdag zichtbaar last had van schouderklachten tegen Vitesse (2-2). Daarnaast mocht Dean Zandbergen starten in de plaats van de onfitte Devin Haen en kreeg Jari Schuurman de voorkeur boven Joep van der Sluijs in de ‘tien’.

De thuisploeg begon uitstekend en kwam al na vijf minuten op voorsprong, al was het niet omdat scheidsrechter Laurens Gerrets vlak voor het laatste zetje besloot niet op de voorsprong te wachten en FC Dordrecht een vrije trap gaf. Kort daarna zorgde Yannis M’Bemba voor gevaar met een keihard schot, dat op de vingertoppen van doelman Tom de Graaff belandde.

Slory verbreekt de betovering

Het eerste doel hing al snel in de lucht, maar moest nog succesvol worden behaald. Bovendien waren de kruisen vaak te hoog of te hard, waardoor de ‘brilstand’ onnodig lang intact bleef. Dat veranderde tien minuten voor rust, toen Jaden Slory tussenbeide kwam en een krachtig schot in de hoek schoot: 1-0.

Jong FC Utrecht deed weinig in het eerste bedrijf en had slechts twee lekke banden. Het grootste gevaar kwam van Emil Rohd Schlichting, wiens schot ternauwernood door Biai werd gepareerd.

FC Dordrecht loopt verder

Wie tijdens de onderbreking te lang aan de biertap bleef staan, miste meteen het volgende doelpunt. Shein schoot en zag zijn poging via het been van Jong FC Utrecht-verdediger Joshua Mukeh in het doel verdwijnen. Maar de Estse international slaagde er niet in zijn tweede doelpunt van het seizoen te scoren, omdat die werd gescoord door de ongelukkige Mukeh.

De dubbele marge maakte het voor FC Dordrecht makkelijker om te voetballen, al werd dit ook gecompenseerd door de sombere prestaties van de bezoekers. Dat zorgde na een uur voor 3-0: Shein legde de bal direct voor zijn voeten en schoot perfect in de linkerbenedenhoek.

nieuwe namen

In het laatste halfuur maakten Feyenoord-huurder Jayson Ezeb en zomeraanwinst Reda Akmum hun competitiedebuut voor FC Dordrecht. Het meest bijzondere voor Akmum: de centrale verdediger komt tot 35 optredens in de Keuken Kampioen Divisie bij Jong FC Utrecht.

Met alle nieuwkomers in de ploeg daalde het niveau wat en had de thuisploeg alsnog last van een smet. Verdediger Sem Valk maakte een fout op Mukeh in eigen doel, waarna Lynden Edhart de strafschop pakte en er 3-1 van maakte.

Zesde

Dankzij de zege van De Graafschap en FC Volendam blijft FC Dordrecht zesde. Dinsdag komen de Schapenkoppen weer in actie: aan de andere kant van de provincie is VV Noordwijk de eerste tegenstander in de KNVB Beker.

Opstelling FC Dordrecht: Biai; Seydoux, Valk, M’Bemba (Akmum/69), Hilton; Van Vianen, Shein (Da Silva/78), Schuurman (Parlanti/59); Osundina, Zandbergen (Ezeb/69), Slory (Amuzu/59)