Dordtse boeven maken Jong FC Utrecht kapot

Ga vooruit met de bal aan je voeten. Steek meters over, kijk om je heen en vooruit. In de tussentijd – en dat alles binnen enkele ogenblikken – worden opties overwogen. En dan besluit Rocco Robert Shein, oud-speler van FC Utrecht en huidig ​​voetballer van Dordrecht, in de aanval te gaan. De bal snelt langs Tom de Graaff en belandt op de touwen. Ongeveer een uur gespeeld, score 3-0 op het bord. Uiteraard is er nog niets besloten, maar duidelijk is dat de bal FC Dordrecht in de weg lijkt te rollen.

Shein, Shein en Slory
De Ests international Shein blesseerde zijn oud-ploeggenoten twee keer in het M-Scores Stadion, waar juist hij het verschil maakt met zijn doelpunten. Want de middenvelder uit Tallinn scoorde ook al in de eerste minuut van de tweede helft. Een schot dat naast ging, waardoor doelman De Graaff kansloos bleef, zorgde voor 2-0. Zo’n tien minuten voor rust had ook Jayden Slory succes, met een schot in de hoek (1-0).

rechtdoor
Het tweede doelpunt van Shein komt Jong FC Utrecht binnen als een solide direct schot vanaf de rechterkant. Het veelbelovende team verlaat de kleedkamer met de missie om de gelijkspel te vinden, slechts 45 seconden later kan dat scenario terzijde worden geschoven en is de taak ineens twee keer zo moeilijk geworden; Het is immers niet één doelstelling die gecompenseerd moet worden, maar twee doelstellingen.

Edhart redt eer
Dat blijkt een te goede zaak. Maar de ploeg van coach Ivar van Dinteren scoort nog steeds doelpunten. Vijf minuten voor tijd stuurde invaller Lynden Edhart de bal vanaf de strafschopstip naar een corner, terwijl FC Dordrecht-doelman Celton Biai voor de andere corner koos: 3-1.

MVV Maastricht over anderhalve week thuis
Over ongeveer anderhalve week komt Jong FC Utrecht weer in actie. De beloftevolle ploeg uit Utrecht ontvangt maandag 4 november MVV Maastricht op Sportcomplex Zoudenbalch. Kaarten voor die wedstrijd zijn nu ONLINE en in de FC Utrecht Fanshop verkrijgbaar.

FC Dordrecht – Jong FC Utrecht 3-1 (1-0)
37. Jayden Slory 1-0
46. ​​Rocco Robert Shein 2-0
58. Rocco Robert Shein 3-0
84. Lynden Edhart (strafschop) 3-1

Gele kaarten: Mees Akkerman (Jong FC Utrecht).

Openbaar: 2.220.

Scheidsrechter: Laurens Gerrets.