FC Dordrecht vecht in blessuretijd voor een punt tegen Vitesse

Er was een wijziging in de door Melvin Boel gekozen basiself ten opzichte van de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo, die afgelopen vrijdag met 2-3 werd gewonnen. Terwijl Jop van der Avert mocht starten tegen de Limburgers, viel dinsdagavond de keuze op Yannis M’Bemba.

Kansen in Dordrecht

In de openingsfase kreeg FC Dordrecht na een vroege lekke band van Arnhem twee goede kansen om de score te openen. Vitesse-doelman Tom Bramel voorkwam het, al maakten Devin Haen en Korede Osundina het de doelman niet bepaald moeilijk. Even later kwam Osundina binnen een voet van een slide in een voorzet van Jaden Slory.

Voor de bezoekers moest het vooral komen van de behendige Miliano Jonathans en Theodosis Macheras. Jonathans was dicht bij een doelpunt voor een kwart van de wedstrijd, toen buitenspeler John Hilton rondreed en doelman Liam Bossin tot een mooie reflex dwong.

Osundina schiet op de paal

Verder kwam Vitesse nauwelijks in de buurt van Bossin. De thuisploeg was gevaarlijker en profiteerde regelmatig van de misverstanden van Gelderland, maar kon deze niet vertalen in doelpogingen. Het geluk was ook niet aan de kant van Dordrecht, want Korede Osundina crashte de bal tien minuten voor rust na een knappe actie van Joep van der Sluijs. Aan de overkant zorgde Tomislav Gudelj voor schrik met een kopbal uit een hoekschop.

Het eerste doelpunt viel pas kort na rust. De snelle Jonathans was wederom te snel voor zijn rivaal John Hilton en zette voor, waarna zijn teamgenoot Macheras de score opende: 0-1.

Vervangers

FC Dordrecht, dat sinds november vorig jaar niet meer in eigen huis had verloren in een competitie, leek even ontsteld. Toch moest de ploeg op zoek gaan naar de gelijkmaker en moesten invallers Jari Schuurman en Dean Zandbergen helpen.

Voor Schuurman was die klus al geklaard. De Gorcumse middenvelder, enkele weken na een langdurige blessure weer op het veld, kreeg een opslag van Daniël van Vianen en scoorde via een tegenstander: 1-1.

Op jacht naar meer

Ook Zandbergen wilde graag een bijdrage leveren, maar zijn kopbal, na een prima voorzet van Schuurman, strandde op Bramel.

Wat FC Dordrecht niet presteerde, behaalde de bezoekende ploeg vlak voor tijd wel. Goldcrest Jonathans ontsnapte aan de aandacht van Hilton en schoot vlak voor tijd Vitesse neer.

Maar dit was niet genoeg voor de overwinning, want de thuisploeg had in de blessuretijd het laatste woord via invaller Lorenzo Codutti. De Italiaanse invaller scoorde in blessuretijd een voorzet en breidde daarmee de ongeslagen status uit naar vijf wedstrijden: 2-2.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Seydoux (Codutti/82), Valk, M’Bemba, Hilton; Shein, Van Vianen, Van der Sluijs (Schuurman/59); Osundina (Zandbergen/59), Haen (Amuzu/82), Slory