LOHC Heren 1 scoort een punt in Ede

Algemeen

Na de zwaarbevochten eerste overwinning in de promotiecategorie een week eerder speelde LOHC Heren 1 op zondag 20 oktober uit tegen Ede Heren 1.

Ze maakten meteen duidelijk dat de heren van LOHC zich goed wilden presenteren. Vanaf het begin van de wedstrijd werd er met veel druk gespeeld, wat enkele minuten later leidde tot een schot van Tim Bosma: 0 – 1. Ede, wakker geschud door dit snelle doelpunt, nam meteen het initiatief en enkele minuten later, na een actie van links ging de bal met wat geluk terug in het doel, maar nu aan de andere kant: 1 – 1.

Het spelpatroon veranderde in het tweede kwart. LOHC begon steeds meer fouten te maken en draaide de bal regelmatig vroeg in de opbouw om. De wedstrijd ging heen en weer zonder dat beide ploegen echt gevaarlijk werden, totdat Ede vlak voor rust een strafcorner wist af te dwingen. De eerste strafcorner werd goed weggewerkt door eerste loper Alvar Scholman, maar de bal belandde op zijn voet. De volgende strafcorner werd van richting veranderd door de scheenbeschermer van de eerste doelman, waardoor doelman Thijs Dekker kansloos bleef: 2-1.

Teleurstellend cijfer

Na de pauze betrad LOHC met hernieuwde energie en vechtlust het veld. Hij creëerde al snel diverse kansen, waaronder een strafcorner. Na een aanvankelijk foutieve redding wist Wessel van der Heide de val aan de kop van de cirkel onder controle te houden en richting doel te knallen achter de doelman die de verkeerde kant op dook: 2 – 2. Door dit gelijkspel was de overheersing van de bezoekers verdwenen. van het veld verder. Afgezien van enkele gevaarlijke uitbraken kon Ede daar weinig aan doen.

In het laatste kwart probeerden beide ploegen opnieuw de wedstrijd te beslissen. Beiden creëerden ook goede kansen, maar scoorden niet en de wedstrijd eindigde in een teleurstellend 2-2 gelijkspel voor Ede en in mindere mate ook voor LOHC.

Na de wedstrijd werd Jauke Schut door zijn teamgenoten en staf mede dankzij zijn leiderschap en solide verdedigende acties verkozen tot Speler van de Wedstrijd van Dapp Frietwinkel Leiden.