Bobby Dijkstra leidt Oranje Nassau naar de tweede plaats in de koningsklasse

Voor de Oranje Nassau vrouwen is dit seizoen niet mogelijk. De Groningse eerste divisie versloeg Bekkerveld in Limburg met 0-3 en steeg dankzij de nederlaag van koploper DTS Ede naar de tweede plaats. ACV verloor terecht van Wartburgia (1-3).

Bobby Dijkstra-show

Het was weer een ouderwetse Bobby Dijkstra-show. De snelle ON-aanvaller scoorde in Heerlen drie doelpunten en bevestigde daarmee dat de Limburgers te klein zijn voor de topvlucht. Voor rust miste Dijkstra enkele mooie kansen, maar na rust stond hij in vuur en vlam. Drie fatale klappen van Dijkstra waren te veel voor Bekkerveld, die kronkelde als een worm die het zonlicht ontvluchtte. Coach Nanne Iedema: “De derde was de mooiste. Hier ging een hele mooie combinatie tussen Esmee Blik, Sanne Beerta en Marieke Baas aan vooraf. Bobby hoefde alleen maar te spelen. We waren veel sterker en we waren geduldig, ook toen.” De doelpunten lieten lang op zich wachten. Bekkerveld zakte veel in en dat is lastig voetballen.”

Overnacht in Maastricht.

Iedema geniet met zijn nationale ploeg van de verrassend hoge positie van ON, dat voor het tweede jaar in de eerste divisie speelt: “Ja, we staan ​​tweede! Dat is prachtig. Vanavond blijven we in Limburg en slapen we in een hotel in Maastricht. Wij “Volgende week ontmoeten we DTS, maar daar denken we pas maandag over na.”

‘Saestum verrassing volgende week’

ACV verloor verrassend van Wartburgia. Eerder dit seizoen won ACV vrij eenvoudig in Amsterdam. Coach Freddy Bollegraaf kon niet anders dan erkennen dat de nederlaag terecht was: “Ik vond dat Wartburgia het heel goed deed vandaag, we hadden eigenlijk geen kans.” Pas met 0-3 kon Pascalle Pomper de Assers na een Voetbaluur (1-3) op het scorebord zetten. Het doel was als eenmansmuziekband in een bedrijf dat geen muziek meer durft te maken. De gelijkmaker was nooit een optie. Bollegraaf: “Laten we volgende week koploper Saestum proberen te verrassen. En ons doel is om dit te behouden, wat op dit moment erg positief lijkt.”