‘Het is goed dat je dit laat zien’

“Het is goed om weer zestig minuten te hebben. Als je drie doelpunten maakt, mag je niet klagen”, zei de no-nonsense Gelderlander na afloop. “Het was even wennen voor ons om samen te spelen, maar ik denk dat we het verschil aardig hebben verkleind (0-2, red.).”

Mede dankzij de hattrick draaide FC Dordrecht een 0-2-achterstand om in een 4-2-voorsprong. Het laatste woord ging echter naar Willem II, die twee doelpunten maakte en een 4-4 gelijkspel boekte. “Dat mag eigenlijk niet gebeuren”, besluit hij.

De stijgende trend zet zich voort

Van der Sluijs, 22, kwam via NEC Nijmegen, TOP Oss en een jaartje bij Feyenoord Onder 21 terecht bij FC Dordrecht. In Varkenoord, waar de jeugdploeg van Feyenoord zijn thuiswedstrijden speelt, pakte hij na een periode van blessures de draad weer op. “Ik heb daar veel minuten en doelpunten gemaakt, dus dat wil ik in Dordrecht blijven doen.”

Dat deelt trainer Melvin Boel, die afgelopen seizoen Van der Sluijs coachte bij de beloften van Feyenoord. “Als hij bij een scoringskans de bal voor de voeten heeft, is het vrijwel altijd raak. Dat is een kwaliteit van hem, het is heel goed dat hij dat laat zien.”

Middenvelder of vleugelspeler?

Maar wat is nu jouw ideale positie? Van der Sluijs wordt meer gezien als aanvallende middenvelder, maar kan volgens Boel ook uitstekend uit de voeten als rechtsbuiten. Zoals hij zaterdag ook demonstreerde tegen Willem II, bijvoorbeeld met een trefzeker schot in de verre hoek waardoor het 4-2 werd. “Mede dankzij zijn spel veranderde het spel”, zegt Boel.

Feit is dat de concurrentie hevig is: Ben Scholte en Igor Daniel da Silva hopen op een basisplaats bij de ‘tien’, en dat geldt ook voor Feyenoord-huurling Korede Osundina op de rechtsbuitenpositie.

4 keer 35 minuten

De volgende vriendschappelijke wedstrijd van FC Dordrecht is komende zaterdag thuis tegen KSK Beveren. Op de Krommedijk wordt een wedstrijd van 4 halve en 35 minuten gespeeld.

Zie hier de reacties van Boel en Van der Sluijs na de wedstrijd tegen Willem II: