AZ boekt mooie overwinning op Excelsior

EPE- Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft AZ een mooie overwinning behaald op Excelsior. Op de laatste trainingsdag werden de Rotterdammers met 8-0 verslagen.

Na al vroeg in de voorbereiding overtuigend te hebben gewonnen van AEK Athene (6-0) en FC Nordsjælland, (6-1) Ook het derde duel eindigde met een overwinning, waarmee de Alkmaarse ploeg met positieve gevoelens terugkeert naar Noord-Holland.

Sterke start AZ
Direct na het eerste schot van scheidsrechter Alex Bos vertrokken de Alkmaarders van de startopstelling. De score werd al na een minuut bepaald, toen Ibrahim Sadiq de score opende met een prachtig schot uit de turn. Na goed voorbereidend werk van Sven Mijnans kwam Bruno Martins Indi daar per vliegtuig aan.

Het was dus AZ dat in de beginfase de beslissingen nam. Met sterke en hoge druk konden de bezoekers uit Rotterdam nauwelijks van hun veld komen. Al in de zesde minuut werd hij beloond met het tweede doelpunt van Alkmaar. Nadat David Møller Wolfe in het strafschopgebied werd neergehaald, was het Myron van Brederode die vanaf elf meter het hoofd koel hield en de stand op 2-0 bracht.

Even later scoorde ook Peer Koopmeiners. Zijn vrije trap belandde over het net en op de rug van doelman Pascal Kuijper. Nadat ook Ernest Poku het laatste doelpunt van Rotterdam wist te ontzeggen, ging Alkmaarders met een 4-0 voorsprong de rust in.

Tweede helft
Na de pauze ging AZ verder waar ze aan begonnen waren. Na ongeveer een uur spelen scoorde Poku zijn tweede van de middag: 5-0. Met enkele nieuwe krachten in het spel stonden de mannen van coach Maarten Martens nog verder voor.

Ook Lequincio Zeefuik wist met een laag schot het net te vinden en scoorde daarmee het zesde doelpunt van Alkmaar. Kort daarna werd Excelsior enigszins dreigend voor het doel van Hobie Verhulst. Een schot van Jacky Donkor werd gepareerd door de AZ-doelman, waarna AZ met een counter snel de overkant vond. Zeefuik profiteerde opnieuw van een aanval op de rechterflank via Jayden Addai en Denso Kasius. Het definitieve akkoord kwam van Riechedly Bazoer, die vlak voor tijd met een afstandsschot de eindstand bepaalde: 8-0.

FEESTKENMERKEN
AZ-EXCELSIOR | 8-0 (4-0)
oefenwedstrijd

AZ-configuratie: Roma-Jayden Owusu-Oduro (62. Hobie Verhulst); Seiya Maikuma (46. Denso Kasius), Alexandre Penetra (62. Wouter Goes), Bruno Martins Indi (62. Maxim Dekker), David Møller Wolfe (62. Lewis Schouten); Peer Koopmeiners (62. Enoch Mastoras), Jordy Clasie (62. Riechedly Bazoer), Sven Mijnans (62. Zico Buurmeester); Ibrahim Sadiq (62. Jayden Addai), Ernest Poku (62. Lequincio Zeefuik), Myron van Brederode (46. Mayckel Lahdo).

Excelsior-configuratie: Pascal Kuijper, José de Almeida Reis, Casper Widell, Siem de Moes, Arthur Zagre; Noah Naujoks, Joshua Eijgenraam, Daan Huisman; Oscar Uddenäs, Nesto Groen, Mike van Duinen.

Scoreverloop: 1. Sadiq 1-0, 7. Van Brederode 2-0, 27. Koopmeiners 3-0, 37. Poku 4-0, 57. Poku 5-0, 67. Zeefuik 6-0, 81. Zeefuik 7-0, 85. Bazoër 8-0.