ADO Den Haag moet genoegen nemen met een gelijkspel tegen MVV Maastricht

ADO Den Haag heeft zich op eigen veld niet kunnen herstellen. Hoewel er in de eerste helft kansen waren voor de ploeg van Darije Kalezic, slaagden de Hagenaars er niet in de volledige controle over de wedstrijd over te nemen. Na de 1-0 bij rust draaide MVV zich na rust om en kwam op een 1-2-voorsprong. Dankzij een doelpunt van Alex Schalk werd er een punt behaald. Eindstand 2-2.

lr240223rb37837

De club had een ongelooflijke campagne georganiseerd. Met prachtige spandoeken zat de sfeer er vanaf het begin van de wedstrijd goed in.

ADO Den Haag nam het over met twee wijzigingen ten opzichte van de kraker tegen Willem II van vorige week. Derijck en Van Wolgang mochten aan deze wedstrijd beginnen, waardoor Ché en Schalk op de bank moesten plaatsnemen.

lr240223rbr7590

De Haagse inwoners profiteerden van een goed resultaat, waar vanavond de directe concurrenten Willem II en Roda JC tegenover elkaar stonden. De Haagse ploeg begon met veel energie. Veerman bracht Van Mieghem na een minuut in kansrijke positie. Het schot van de aanvaller kaatste terug op doelman Matthys. Maar daar bleef het niet bij; In de beginfase van deze wedstrijd moest doelman Matthys hard werken voor de bezoekers. Vlak viel zijn doelpunt van afstand aan en ook Veerman probeerde de Sterrendragers-doelman te passeren, maar door twee uitstekende prestaties op de eerste paal lukte dat niet.

Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg dichterbij toen Vlak zijn schot op de lat zag ontploffen. Hetzelfde gebeurde echter aan de andere kant van het veld, maar gelukkig voorkwam de paal dit keer dat de bezoekers de score konden openen.

lr240223rbr8391

En er gebeurde zoveel in de eerste 45 minuten van de wedstrijd waarin ADO Den Haag het initiatief nam. Derijck mocht hem na zijn doelpunt van vorige week wel, maar zijn kopbal ging net naast. Hetzelfde geldt voor Van der Sande. Er waren kansen voor ADO Den Haag, maar die werden nog steeds niet benut. MVV zocht naar tegenaanvalmogelijkheden en wist af en toe te ontsnappen, maar kon niet gevaarlijk worden. Slegers kwam vlak voor rust dichtbij voor de bezoekende ploeg, maar Marsman wist zijn inzet te keren.

In de daaropvolgende minuten verloor ADO Den Haag even de leiding, maar Veerman wist de situatie om te draaien toen hij zijn ploeg op voorsprong zette na wederom een ​​fantastische voorzet van Van Mieghem: 1-0. ADO Den Haag had het nog comfortabeler kunnen maken toen Van der Sande een verdedigende fout wilde afstraffen, maar Matthys wist hier wederom wel raad mee. Daarom gingen de teams de rust in met een stand van 1-0 in het voordeel van de lokale bevolking.

lr240223rbr9352

Dezelfde 22 namen verschenen voor de tweede helft op het veld van het Bingoal Stadion. Was het nog een wonder dat ADO Den Haag in de eerste helft slechts één doelpunt scoorde, in het tweede bedrijf kwam het al snel tot een hoogtepunt. Een sterke voorzet van Smeets werd makkelijk uitgebuit door de verre Remans. MVV ineens op hetzelfde niveau. De thuisploeg wilde met de daaropvolgende corner de ploeg van Verberne nog eens pijn doen, maar zag dat dezelfde hoekschop tot tweemaal toe via de verre paal van richting werd veranderd.

lr240223rbr8504

Coach Darije Kalezic bracht twee nieuwe spelers naar het veld: Vigen en Ché. ADO Den Haag leek de wedstrijd weer onder controle te krijgen, maar zag een uiterst effectieve MVV op voorsprong komen nadat Livramento de bal tegen de touwen controleerde: 1-2. De thuisploeg kwam in het nadeel en daarom verving Kalezic Schalk door Van Hintum. ADO Den Haag voerde de druk op, maar het langverwachte gelijkspel liet lang op zich wachten. In die zin ging het echt niet goed met de thuisploeg. Een schot van Van Der Sande werd van richting veranderd, maar ook deze poging werd prachtig gered door de doelman.

lr240223rbr9468

Al in blessuretijd pakte ADO Den Haag minimaal nog een punt. De bal ging hoog voor het doel, waar Schalk een duel aanging met de doelman. Door een duwtje met zijn schouder kon hij als eerste bij de bal komen en dankzij een subtiele beweging van zijn voet rolde deze pijnlijk langzaam over de doellijn en bepaalde de eindstand: 2-2. Een eindresultaat dat beide teams moeilijk konden accepteren.

Volgende week heeft ADO Den Haag weer een thuiswedstrijd. Jong Ajax is de tegenstander van vrijdag.

Kenmerken

ADO Den Haag – MVV Maastricht 2-2 (1-0)

Scoreverloop: 42. Veerman 1-0, 55. Remans 1-1, 71. Livramento 1-2, 90+3 Schalk 2-2

Scheidsrechter: menselijk schot

Voetdouches: 7866

ADO Den Haag Programmering: Mars; Asante (68. Ché), Derijck, Waem, Van Hintum (75. Schalk); Surmeli © (68. Vigen), Van der Sande, Vlak; Van Mieghem, Veerman, Van Wolfgang (82. Absalem)

MVV Maastricht opstelling: Matthys; Zeegers, Aktas, Coomans, Labylle; Souren, El Basri (65. Kleinen), Smeets; Slegers, Livramento, Remans