Roda JC wint in Willem II en houdt de spanning vast aan de top van de KKD – Voetbal Internationaal

Roda JC Kerkrade boekte vrijdagmiddag een sensationele overwinning tegen Willem II. De ploeg van Bas Sibum was met 2-3 te sterk voor de koploper, die nog steeds niet rijk mag worden genoemd in de strijd om het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie. ADO Den Haag kwam alleen maar iets dichterbij.

Roda JC wint in Willem II en houdt de spanning in de top van de KKD vast
© Professionele opnamen

Willem II won eerder deze maand al de belangrijkste wedstrijden tegen De Graafschap (0-2) en ADO Den Haag (2-1) en stond vrijdag tegenover een gehavend Roda JC. Ondanks talrijke afwezigheden kwamen de bezoekers al vroeg op voorsprong: Joshua Smits verzuimde een voorzet van Walid Ould-Chikh weg te werken, waarna Enrique Peña Zauner naar binnen schoof. De voorsprong van Limburg duurde echter niet lang. Na een uitstekende aanval maakte Jeredy Hilterman in de veertiende minuut de stand gelijk.

Willem II wilde meer en kreeg meer dankzij een kopbal van Erik Schouten na een hoekschop (2-1). Thijs Oosting kreeg vlak voor rust een grote kans op het derde Tilburgse doelpunt, maar hij schoot de bal voorbij, waardoor het in de tweede helft spannend bleef. Direct na de onderbreking schoot Jesse Bosch naast.

Roda had het lastig, maar stond na twintig minuten weer rechtop. Arjen van der Heide werd het strafschopgebied in gestuurd en keerde de bal terug naar Václav Sejk, die de onderkant van de lat raakte (2-2). Willem II bleef hierna aandringen, maar kreeg vijf minuten voor tijd een zware klap te verwerken toen Lennerd Daneels er uit een vrije trap 2-3 van maakte. Dat was het slotakkoord.

Met de sensationele overwinning in Tilburg geeft Roda een duidelijk signaal af. De Limburgers staan ​​nu nog maar vier punten achter Willem II en kunnen verder dromen van de titel. De voorsprong op nummer drie, ADO Den Haag, bedraagt ​​nu drie punten.

ADO Den Haag moest genoegen nemen met een punt tegen MVV Maastricht. De aanwezige toeschouwers in het Bingoal Stadion waren getuige van een aantrekkelijke wedstrijd met veel kansen, eerst ADO en daarna MVV. De score viel vlak voor rust, toen Daryl van Mieghem Henk Veerman opzette en Volendammer met een kopbal hun 17e doelpunt van dit seizoen scoorde: 1-0.

MVV gaf niet zomaar op. Kort in de tweede helft maakten de bezoekers gelijk dankzij Mart Remans, die een pass van Bryan Smeets bij de tweede paal afrondde. ADO moest opnieuw beginnen en kreeg, vooral via Veerman, mooie kansen om een ​​nieuwe voorsprong te nemen. Romain Matthys speelde echter een prima wedstrijd en hield MVV op de been.

Twintig minuten voor tijd gingen de bezoekers krachtig ten aanval op een tegenaanval. Smeets vond Dailon Livramento, die binnenkwam en scoorde om de stand op 1-2 te brengen. Vervolgens deed ADO er alles aan om nog minimaal één punt te redden, maar Matthys werd steeds sterker en leek onmogelijk te overwinnen. In de extra tijd stond het echter nog steeds 2-2, dankzij Alex Schalk. In Den Haag zorgde het voor opluchting, maar niet voor veel vreugde, aangezien er in de strijd om promotie twee punten verloren gingen.