Doelpuntenvol duel in Delden – FC Groningen

Woensdag 10 juli 2024 om 17:42 uur

FC Groningen speelde woensdagmiddag in Delden de oefenwedstrijd achter gesloten deuren tegen de Belgische club FCV Dender. Het werd een duel vol doelpunten. De Trots van het Noorden speelde met 4-4 gelijk tegen de ploeg die vorig seizoen naar de Belgische top promoveerde. Bij rust was de stand 2-1 in het voordeel van FC. Voor FC Groningen scoorden Leandro Bacuna en Johan Hove voor rust. Na rust scoorden Kristian Lien en Maxim Mariani de doelpunten van Groningen.

FC is de komende dagen in Delden voor een trainingskamp dat woensdag begon met een trip en een oefenwedstrijd tegen FCV Dender en komende zaterdag eindigt met de wedstrijd in Leek tegen Rot Weiss Erfurt. Net als in de eerste twee wedstrijden stelde coach Dick Lukkien ter voorbereiding twee verschillende teams op.

FC Groningen kreeg in Delden te maken met een fysiek sterke tegenstander, die ruim twee weken voor Trot van het Noorden begon met trainen ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. FC kreeg echter de eerste kans via een schot van Johan Hove. Marco Rente kreeg na een kwartier spelen een goede kans met een kopbal van dichtbij na een overtreding van Jorg Schreuders, maar de Duitse stopper kopte richting de doelman.

FC Groningen kwam na een halfuur spelen op achterstand, nadat de Belgische rivaal de bal hoog in het veld veroverde, snel omschakelde en nog één man voor doel speelde. Bruni Nsimba was de auteur van de 0-1-score. Niet lang daarna nam de FC duidelijk wraak. Eerst door een goede combinatie tussen Fofin Turay en Leandro Bacuna, maar de centrum van eerstgenoemde verdween in de handen van de doelman.

Tien minuten voor rust maakte aanvoerder Bacuna op spectaculaire wijze gelijk. De buitenspeler redde en schoot vanaf zo’n 25 meter met zijn linkervoet aan de haak 1-1. Vlak voor rust bezorgde Johan Hove Trot van het Noorden na goed doorzettingsvermogen een 2-1 voorsprong.

In de tweede helft speelde nieuwkomer Finn Stam zijn eerste minuten als centrale verdediger. FCV Dender kwam na een uur spelen op gelijke hoogte met een schot van Desmond Acquah buiten bereik van Etienne Vaessen. Tijdens de tweede helft liet de doelman zich duidelijk horen op het veld van Delden terwijl hij de jonge verdedigers voor hem coachte.

Aanvaller Kristian Lien zette zijn ploeg na 69 minuten spelen weer op voorsprong. De Noorse spits maakte een goede actie en schoot laag in de hoek, 3-2. Een paar minuten later pakte Noam Emeran een hoekschop. De corner werd genomen door Laros Duarte en binnengekopt door Maxim Mariani, 4-2.

Een kwartier voor tijd moest FC een doelpunt incasseren omdat Ali Akman een steekpass in het gebied kreeg en op 4-3 afrondde. In de laatste minuut zette de Dender-aanvaller een H voor zijn achternaam en Akman scoorde met zijn achterhak op prachtige wijze de gelijkmaker. Het werd een doelpuntrijke trainingswedstrijd tegen Dender in Delden.

Opstelling eerste helft: Jurjus, Bacuna, Rente, Bouland, Prins; Pelupessy, Hove, Schreuders (30′ Turay), Willumsson; Van Bergen (30′ Eggens), Mendes.

Opstelling tweede helft: Vaessen, Leicester (90′ Eggens), Stam, Mariani, Speelman; Duarte, De Jonge, Emeran, Turay; Oosting, pandrecht.