SC Heerenveen wint derde oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht

JOURE – SC Heerenveen speelde dinsdagmiddag een oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht op het terrein van SC Joure.

Heerenveen kwam snel op voorsprong met een krachtig schot van Simon Olsson. Na dat doelpunt behielden de Friezen de voorsprong. Een kwartier later kwam sc Heerenveen op een 2-0-voorsprong, Oliver Braude wist een krachtig schot in de bovenhoek te schieten, langs Dordtse doelman Celton Biai. Vlak voor rust bereikte de bal de strafschopstip na een overtreding op Luuk Brouwers. Daniel Karlsbakk profiteerde er goed van en zette Heerenveen op een 3-0 voorsprong. Zo gingen beide teams rusten.

In de tweede helft begon SC Heerenveen met tien nieuwe namen, alleen Noppert bleef voor beide ploegen in doel. Denzel Hall droeg de aanvoerdersband. Met nog een halfuur te gaan was het Tim Receveur die FC Dordrecht een punt bezorgde en de bal uit een hoekschop langs Noppert kopte. Richting het einde van de wedstrijd was Dordrecht dicht bij de 3-2, maar na een snelle counter van Ion Nicolaescu scoorde Dimitris Rallis de rebound.

Kijk voor een volledig fotoverslag op de Facebookpagina van GrootdeFryskeMarren. SC Heerenveen speelt vrijdagmiddag in Drachten een oefenwedstrijd tegen Almere City.