Het Nederlandse team verslaat Turkije en bereikt de halve finales van het EK

Het Nederlandse team versloeg Turkije met 2-1 in een spannende kwartfinale. Doelpuntenmaker Stefan de Vrij zette Nederland op voorsprong en een eigen doelpunt van Turkije maakte de weg vrij voor de halve finales van het EK.

Oranje begon sterk aan de wedstrijd, maar verloor na ruim een ​​kwartier het initiatief van de Turken. In de 35e minuut bezorgde verdediger Samet Akaydin Turkije een 0-1-voorsprong.

Direct aan het begin van de tweede helft bracht coach Ronald Koeman invaller Wout Weghorst in. Nederland herstelde zich en bracht de stand in evenwicht dankzij het doelpunt van Stefan de Vrij. Amper zes minuten later schoot Gapko richting het Turkse doel; Dankzij een eigen doelpunt van Mert Müldür kwam Oranje op een 2-1 voorsprong.

Volledige terrassen en bars

Voetbalfans hadden zich door heel Nederland verzameld om naar de kwartfinale van het EK tussen Nederland en Turkije te kijken. Onder meer de bars en terrassen in Middelburg, Utrecht en Den Haag zaten bomvol.

De kwartfinales werden gespeeld in het Olympiastadion in Berlijn. Zo’n 75.000 toeschouwers zagen hoe Nederland Turkije versloeg. Het was de eerste keer dat Oranje tegenover de Turken stond in een eindtoernooi.

Aanstaande woensdag speelt Oranje in de halve finales tegen Engeland. Dat land versloeg zaterdagavond Zwitserland na een gruwelijke strafschoppenreeks. De halve finale wordt woensdag om 21.00 uur Nederlandse tijd gespeeld.