Het Nederlands team plaatst zich voor de halve finales door Turkije met 2-1 te verslaan

Zaterdag 6 juli 2024 – 23:12 uur Update: 07-07-2024 17:03

0-1 achter

Het Nederlands team moest lange tijd tegen een 0-1-achterstand aankijken na een doelpunt van Turkije in de 35e minuut van de eerste helft.

Gelijkspel met een kopbal van De Vrij

In de tweede helft bleven de kansen van Oranje op de gelijkmaker beperkt, mede door de sterke verdediging van het Turkse team. Tot de 70e minuut, toen Memphis Depay voorzet en Stefan de Vrij zo hard kopte dat de Turkse doelman kansloos was.

Tweede bijeenkomst na 6 minuten.

Daarna ging het snel en scoorden de Nederlanders slechts 6 minuten na het eerste het tweede doelpunt. Een voorzet van Dumfries werd door Gakpo afgevuurd richting het Turkse doel, maar werd uiteindelijk aangeraakt door de Turkse speler Mert Müldür.
voordat hij zijn eigen doelman in het net passeerde. Hierdoor kreeg het Nederlandse team een ​​wat comfortabelere voorsprong.

laatste bevrijdingsteken

Ondanks talloze pogingen van het Turkse team wist het Nederlandse team de score te bevriezen totdat het laatste fluitsignaal klonk in de 96e minuut. Het Nederlandse team staat dus voor de halve finale tegen Engeland, die aanstaande woensdag de 10e in Dortmund wordt gespeeld . Juli om 21.00 uur