Feyenoord begint de voorbereiding met een overwinning op FC Dordrecht

Feyenoord speelde een uitstekende oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht. De Rotterdammers zijn afgelopen maandag begonnen met trainen en speelden vandaag met twee verschillende opstellingen tegen de Keuken Kampioen Divisie-club. Coach Brian Priske hanteerde vandaag zowel in de eerste als in de tweede helft een 3-4-3-formatie.

De start was ingewikkeld voor Feyenoord. Het was FC Dordrecht dat enkele kansen wist te creëren. Korede Osundina was na het weglopen van Jan Plug dicht bij het eerste doelpunt. De Amerikaanse en Feyenoord-huurling schoot hard in de zijkant van het net. Naarmate de wedstrijd vorderde raakte de Rotterdamse club steeds meer bij de wedstrijd betrokken.

Vooral Calvin Stengs maakte indruk met schitterende ballen. De middenvelder was verantwoordelijk voor het eerste doelpunt, nadat Milambo de Nederlands international uitstekend losliet. Stengs wist gecontroleerd te finishen en dat was meteen de opmaat naar meer. Het duurde niet lang voordat ook Ueda en Nieuwkoop het net wisten te vinden, waardoor zij met een 0-3 voorsprong de rust in gingen.

Priske had voor de wedstrijd aangegeven dat hij iedereen een kans wilde geven. De tweede helft begon met grote talenten uit de jeugdploeg van Feyenoord. Ook Ilias Sebaoui kreeg minuten en maakte vorig seizoen indruk in de Kitchen Champions League. De aanvaller krijgt tijdens de voorbereiding de kans om een ​​vaste plek in het eerste elftal te verdienen.

Waar Feyenoord in de eerste helft een goede indruk wist te maken, was het in de tweede helft niet zo goed. Met de nieuwe namen op het veld ontstonden er veel mooie kansen en was hij vooral slordig in balbezit en in de voorbereiding. De grootste kans kwam voor FC Dordrecht nadat Neraysho Kasanwirjo een fout maakte. Mikki van Sas wist met een redding het doelpunt te voorkomen. Sebaoui maakte de eindstand op 0-4 nadat hij werd vrijgelaten door de getalenteerde Read.