FC Dordrecht verloor in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Feyenoord

De laatste tijd stromen er versterkingen binnen en dat was ook terug te zien in de notulen. De deze week geïntroduceerde nieuwkomers Joep van der Sluijs, Lorenzo Codutti, Reda Akmum en huurling Devin Haen begonnen op de Dordtse bank. In de tweede helft maakten ze minuten.

Bij Feyenoord vielen de namen van Antef Tsoungui, Ilias Sebaoui en Shiloh ‘t Zand op. Het trio werd vorig seizoen door Feyenoord verhuurd aan FC Dordrecht, maar speelde deze wedstrijd in het shirt van de Rotterdammers. Korede Osundina, de andere huurling van vorig jaar, is dit seizoen ook te zien op de Krommedijk.

Drukke dag voor Biai

Het M-Scores-stadion, uitstekend gevuld en met veel Feyenoor-shirts tussen het groen-wit van Dordrecht, kende een intensieve werkdag, vooral voor de lokale doelman Celton Biai. De Portugese doelman oogde af en toe wat onzeker aan de bal, al verrichtte hij ook enkele uitstekende reddingen. Hij voorkwam op intelligente wijze dat een hoekschop van Igor Paixao bijna recht in het doel vloog.

Osundina was de gevaarlijkste man bij FC Dordrecht. De Amerikaan wilde zijn waarde bewijzen voor zijn ploeg en bezorgde zijn rivaal Jan Plug een lastige eerste helft. De grootste kans van Dordrecht kwam via spits Dean Zandbergen, maar zijn poging ontplofte via een Feyenoord-been.

Feyenoord vertrekt

Hoewel de thuisploeg lange tijd goed mee kon doen, ging Feyenoord met een ruime voorsprong de rust in. Aanvoerder Calvin Stengs scoorde met een trefzeker schot in de verre hoek het eerste doelpunt, Ayase Ueda verdubbelde de voorsprong en Bart Nieuwkoop kopte met een kopbal de ruststand op 0-3.

In de tweede helft verschenen er twee compleet nieuwe teams op het veld. In het eersteklasseteam vooral jongeren, in het lokale team vooral nieuwkomers. Spectaculairder had het niet kunnen zijn, want de hoogtepunten na de pauze zijn op een paar vingers te tellen.

Geen eredoelpunt

De slotfase was daarentegen iets levendiger. De Braziliaanse nieuwkomer Igor Daniel da Silva kreeg de beste kans op een doelpunt, maar de aanvallende middenvelder slaagde er niet in de bal langs de jonge Feyenoord-doelman Mikki van Sas te passen.

Het spektakel ontvouwde zich vooral in de eerste helft, waarin FC Dordrecht een half uur uitstekend stand hield, maar toch drie doelpunten moest incasseren. Feyenoord scoorde in de slotminuten nog een keer via ex-Schapenkop Sebaoui, waardoor de oefenwedstrijd tussen beide partners in een 0-4 stand eindigde.

Opstelling FC Dordrecht voor rust: Biai; Seydoux, Smolarczyk, Van der Avert, Hilton; Ontvanger, Shein, Scholte; Osundina, Zandbergen, Pynadath

Opstelling FC Dordrecht na rust: Biai; Codutti (Van Gogh/70), Valk, Akmum, Olde Keizer; Tabiri, Van Vianen, Da Silva; Simoes (Van der Sluijs/70), Haen (De Bie/70), Amuzu