De spits waardeerde op 1,5 miljoen scores de eerste twee doelpunten van Jong Ajax tegen MVV

Julian Rijkhoff scoorde twee doelpunten in zijn eerste thuiswedstrijd voor Jong Ajax. De aanvaller, die tijdens de winterstop overkwam van Borussia Dortmund, speelde een belangrijke rol in de 3-0 overwinning van de veelbelovende ploeg op MVV Maastricht.

In de 18e minuut scoorde de 19-jarige aanvaller succesvol van afstand. Nog geen kwartier later scoorde hij van dichtbij de 2-0, nadat de MVV-doelman aanvankelijk een schot van Jaydon Banel afweerde. Na rust kopte Nassef Chourak de 3-0 voor Jong Ajax, dat een overtuigend duel speelde. In de finale liet Jong Ajax-coach Dave Vos Rijkhoff, die ook al een keer de paal raakte, een wissel doorvoeren.

Borussia Dortmund

De nieuwe aanwinst trainde bij Ajax, maar vertrok in 2021 naar Borussia Dortmund. Dit seizoen speelde hij bij de Duitsers in het onder-19-team en scoorde zeven doelpunten in de laatste zes wedstrijden. Ook in de Jeugdcompetitie was Rijkhoff zeer gefocust met vier doelpunten in zes wedstrijden.

Ajax besloot Rijkhoff voor anderhalf miljoen euro (exclusief bonussen) op de winterse transfermarkt terug naar Amsterdam te halen. Door de overwinning stijgt Jong Ajax naar de veertiende plaats in de eerste divisie.

Opstelling Jong Ajax: De Graaff: Gaaei, Aertsen, Kaplan (Verschuren/46), Martha; Fitz-Jim, Vos (Agougil/82), Mannsverk (Brandes/62); Kalokoh Rijkhoff (Sarfo/78) en Banel (Kalokoh/63) ook

Win Jong AZ

Ook de beloften van Jong AZ zegevierden. De Alkmaarders waren tegen Jong FC Utrecht met 2-1 te sterk op sportcentrum Zoudenbalch. Nick Koster scoorde vanaf de strafschopstip en Ro-Zangelo Daal verdubbelde de voorsprong. De thuisploeg kwam terug dankzij een strafschop van Silas Andersen.

Scheidsrechter Timmer kende in deze wedstrijd in totaal vier strafschoppen toe, maar Jess van de Haar de Jong Utrecht miste nog voor rust met de stand 0-0. Na de thee kon Koster voor de tweede keer scoren vanaf elf meter, maar scoorde niet.

Na vanavond is Jong AZ nummer zeven in de eerste divisie.

Opstelling Jong AZ: Owusu-Oduro; Esteves (Van Aken/86), Schouten (Dekkers/23), Dekker, Stam; Kwakman, Kewal (Mastoras/72), Postma; Koster, Smit (Kerssens/86) en Daal