De Zweer goed vertegenwoordigd bij de jaarfinale Dordrecht – Nieuwsblad De Kaap

1 juli 2024 om 20:15 uur

Lokaal Deel uw nieuws

Op zondag 30 juni werd in Dordrecht de jaarlijkse Speedo Finale Langebaanzwemmen gehouden. Aan deze wedstrijd kunnen de 24 snelste zwemmers van Nederland naar afstand en categorie deelnemen. Ze zwemmen in een zwembad van 50 meter. De wedstrijd wordt officieus beschouwd als het ‘NK’ voor zwemmers van 9 tot en met 12 jaar.

Lobke Thiele, Boris Helsdingen, Floris van der Veen, Maxime Buzepol en Lenny Bokkers mochten starten bij Zweer. Alle zwemmers zwommen een persoonlijk record voor de gezwommen afstanden. Floris en Lenny bereikten de top 5. Floris van der Veen behaalde de vijfde plaats op de 100 meter vrije slag. Lenny Bokkers werd twee keer eerste en twee keer tweede. Zijn eerste plaats op de 100 meter vlinderslag leverde hem de Inge de Bruijn trofee op. Deze trofee is vernoemd naar de viervoudig Olympisch kampioen, die in de Speedo-finale de eerste prijs won op de 11-jarige vlinderslag.