Gladiatoren bereiken de finale van de Eerste Divisie van American Football

Algemeen

NIJMEGEN – Het gecombineerde American football team van Nijmegen Pirates, Alphen Eagles en Enschede Broncos (voor deze competitie omgedoopt tot Gladiators) bereikte de tweede plaats bij de AFBN. Op zondag 23 juni versloeg de ploeg die tweede werd in de reguliere competitie op het warme sportpark Staddijk op overtuigende wijze de als derde geplaatste Eindhoven Raptors. Dankzij deze overwinning kunnen de Gladiators zich opmaken voor de finale op zaterdagavond 6 juli in Leiden.

De Gladiators bereikten de afgelopen seizoenen meerdere keren de halve finales van de Eerste Klasse, maar wisten nooit door te dringen tot de finale. Dit jaar toonden ze echter vanaf het begin van de wedstrijd hun sterke aanvallende spel, wat resulteerde in een 20-0 voorsprong tijdens de rust. Hoewel de Eindhoven Raptors in de tweede helft ook scoorden, scoorden de Gladiators nog tweemaal, waardoor de eindstand 35-8 werd.

De Nijmeegse Pirates-veteraan Bart Ebben viel op door drie touchdowns te scoren op passes van Pirates-quarterback en aanvoerder Jameson Paesch. De verdediging van de Gladiator speelde ook een cruciale rol met meerdere onderscheppingen en gedwongen omzetten gedurende het spel.

Finale tegen de Westfriese Outlawz

Met deze overwinning spelen de Gladiators op zaterdagmiddag 6 juli om 19.00 uur de finale tegen de als eerste geplaatste Westfriese Outlawz uit Hoorn.

De Runner-Up Bowl wordt één dag voor de Eredivisie-finale gespeeld op het Lightning Leiden-veld. De Gladiators kijken vol vertrouwen uit naar deze spannende ontmoeting en hopen hun sterke seizoen succesvol af te sluiten met een overwinning in de finale. Kaarten voor de finale zijn te koop via de website van Lightning Leiden (www.lightningleidingen.nl) en kosten 14 euro.