FC Dordrecht begint de trainingsreeks met een wedstrijd van zes treffers tegen stadsrivaal Oranje Wit

Zoekend FC Dordrecht had voor rust moeite om een ​​gaatje te vinden in de verdediging van Oranje Wit. Er waren kansen maar onder meer Rogier van Gogh, Jayson Ezeb en Testspeler Joshua Pynadath slaagden er niet in de wedstrijd uit te spelen.

Eerste doel van deze voorbereiding.

Tien minuten voor rust arriveerde nieuwkomer Igor Daniel da Silva. De Braziliaan aarzelde niet na een afgeweken schot en scoorde vanaf een meter of twintig de stand op 1-0. Dit was voor rust het enige doelpunt van FC Dordrecht.

De Oranje Wit, die voor rust geen gevaar vormde maar zich dapper verdedigde, kwam uitstekend uit de kleedkamer en scoorde na drie minuten de gelijkmaker. Een voorzet van rechts bereikte de verre paal.

FC Dordrecht sterker

Daarna was FC Dordrecht weer aan de beurt, met in de tweede helft een compleet nieuw team op het veld. Middenvelder Daniël van Vianen combineerde met Rocco Robert Shein en gaf met zijn linkervoet het laatste zetje: 1-2.

In het laatste kwart, waarin vermoeidheid Oranje Wit parten speelde, bleef FC Dordrecht op achterstand. Een zichtbaar opzettelijke voorzet van spits Dean Zandbergen belandde achter de Oranje Wit-doelman (1-3) en nog geen minuut later scoorde Ben Scholte uit een strafschop het vierde doelpunt voor de Schapenkoppen. Die strafschop was verdiend door coach Joseph Amuzu, die in het doelgebied van Oranje Wit werd neergehaald.

Definitieve overeenkomst

Dat stilde de honger naar doelpunten nog steeds niet. Scholte raakte van dichtbij de lat en uit de rebound maakte Zandbergen er 1-5 van. De eindstand kwam echter op naam van Rocco Robert Shein, die in de eerste trainingswedstrijd van FC Dordrecht een doelpunt van zes treffers maakte.

Opstelling FC Dordrecht voor rust: Biai; Van Gogh, J. Smolarczyk, Van der Avert, Olde Keizer; Ontvanger, Tabiri, Da Silva; Osundina, De Bie (Ezeb/23), Pynadath

Opstelling FC Dordrecht na rust: Hendriks; Seydoux, Valk, Smolarczyk, Hilton; Shein, Van Vianen, Scholte; Simões, Zandbergen, Amuzu