Eigenwijze Slowaken en onfortuinlijke Lukaku zorgen voor Belgisch ongeluk – Voetbal International

Donderende sensatie in Frankfurt: Slowakije versloeg België maandagmiddag met 1-0 in de eerste EK-wedstrijd van beide ploegen. Ivan Schranz scoorde al vroeg in de wedstrijd het enige doelpunt, waarna onze zuiderburen veel kansen misten en twee doelpunten afgekeurd zagen worden. Romelu Lukaku was de ongelukkige speler van de avond.

Al na twee minuten kreeg het Belgische team zijn eerste kans in wat wellicht het laatste kanstoernooi van de Gouden Generatie zou kunnen zijn. Martin Dúbravka voorkwam dat Romelu Lukaku scoorde. De Slowaken vielen vanaf de andere kant aan. Schranz scoorde na een rebound na een onbegrijpelijke fout van Jérémy Doku, die goed aan de wedstrijd was begonnen.

Het lijkt erop dat u één of meerdere social media scripts op VI.nl heeft uitgeschakeld. Dit is de reden waarom sociale berichten en liveblogs niet worden geüpload.

Wijzig hier uw instellingen.

De ploeg van Domenico Tedesco was van streek en kreeg op eigen kracht een tijdje geen kansen meer, waarbij het grootste gevaar kwam van Leandro Trossard die een Slowaakse defensieve fout niet afstrafte. Aan de andere kant vermeed Koen Casteels, de invaller van Thibaut Courtois, de situatie met een uitstekende redding. rode Duivels ging van zorgelijk naar kritisch. Vlak voor rust verspeelde Lukaku zijn tweede grote kans van de avond na een heerlijke pass van Yannick Carrasco.

Het was niet de middagspits. Tien minuten na rust leken de drie helften de charme, met een simpele tik stond het al 1-1 totdat de VAR dat in de gaten kreeg geweldige rom de lengte van een teen zou buiten spel zijn geweest. De kansen namen toe. Dúbravka reageerde uitstekend op een schot van Trossard, Lukaku raakte het zijnet en Dávid Hancko won een miniversie van Feyenoord – PSV door een poging van invaller Johan Bakayoko van de lijn te werken.

Met nog een paar minuten te gaan dacht Lukaku eindelijk de nacht te kunnen redden door een prachtige actie van invaller Loïs Openda overtuigend af te sluiten. Het was gewoon niet zo bedoeld. Scheidsrechter Halil Umut Meler moest dichter naar het scherm gaan kijken en merkte dat Openda onderweg een strafbare handbal had begaan. Dit dreef de Belgen tot wanhoop, van de spelers op het veld tot de journalist die bedreven was in poëzie. poging.

De Slowaken moesten het zeven minuten volhouden, maar Dúbravka, Hancko en de ogenschijnlijk superkrachtige Stanislav Lobotka kopten, schoten en blokkeerden alle gevaar. Slowakije heeft drie hele belangrijke punten en gaat daardoor vrijwel zeker door naar de volgende ronde. Voor de Belgen wordt het beslissend tegen Roemenië en Oekraïne.