De eerste wedstrijd van het Nederlands elftal werd op de voet gevolgd in Café Sebes

Café Sebes is een bekend fenomeen in Dordrecht als het gaat om de wedstrijden van het Nederlands elftal in de finale. Vestiging aan de Krispijnseweg wordt gerund door Hubert Sebes en won tijdens het WK 2014 de prijs voor beste Oranjecafé van Nederland.

Toen bouwden Sebes en zijn vaste klanten een echte replica van de Christus Verlosser, de beroemde art-deco Standbeeld van Christus in Rio de Janeiro, versierd. Dit jaar hangt ter gelegenheid van het EK in Duitsland een enorme bierpul aan de gevel.

Deze versiering verbetert de sfeer wanneer het spel begint. De cafetaria zit bomvol: tussen de vijftig en zestig gasten staan ​​ongeduldig te wachten. Het eerste kwartier is voor Nederland, dus het bier vloeit rijkelijk.

Wanneer Polen echter uit het niets op een 1-0-voorsprong komt, heerst er rust in Sebes. Niet alleen in Hamburg, maar ook in het café in Dordrecht kwam het doelpunt van derde spits Buksa hard aan bij de fans. Gelukkig herstelde Nederland zich snel, met in de 29e minuut de verdiende gelijkmaker met een voet van Cody Gakpo.

Tijdens de pauze lees je de spanning op de gezichten van de bezoekers, die zich nog steeds niet op hun gemak voelen. Rook een sigaret tegen de nervositeit en ga dan snel naar binnen voor de tweede helft.

Pas tegen het einde van de wedstrijd, in de 83e minuut, verdwijnt alle spanning als sneeuw voor de zon. Wout Weghorst maakt er met zijn tweede treffer 2-1 van en een golf van vreugde overspoelt het Oranjecafé. Oranje speelde de wedstrijd serieus, op een grote kans voor de Polen na. Bezoekers kunnen tevreden en enigszins dronken naar huis terugkeren. Hoe dan ook zal de overwinning in deze eerste wedstrijd een feestelijk begin van het EK betekenen.

Bekijk hieronder de sfeerbeelden die we bij Café Sebes maakten.