Drie nacompetitiefinales eindigen met de nederlaag van de Zaanse ploegen

Zaterdagmiddag was het de beurt aan KFC. Op het Sportpark Goed Genoeg in Amsterdam kon de ploeg van coach René Reijinga in de finale tegen SV Hoofddorp niet het verschil maken. De Hoofddorpers kwamen op een 2-0 voorsprong en wisten in de slotfase van de competitie nog verder te winnen, maar de Koogers wisten toch nog terug te komen van een 2-1 achterstand. De gelijkspel ging niet door en dat betekent dat alles blijft zoals het was. Hoofddorp in de eerste divisie, KFC in de tweede divisie.

Zaterdagmiddag was het de beurt aan KFC. Op het Sportpark Goed Genoeg in Amsterdam kon de ploeg van coach René Reijinga in de finale tegen SV Hoofddorp niet het verschil maken. De Hoofddorpers kwamen op een 2-0 voorsprong en bleven in de slotfase van de competitie winnen, maar de Koogers kwamen alsnog terug tot 2-1. De gelijkspel ging niet door en dat betekent dat alles blijft zoals het was. Hoofddorp in de eerste divisie, KFC in de tweede divisie.

SVA Assendelft

Om neutraal op te treden moest de SVA naar Hillegom afreizen. Daar stond Tweedeklasser Sporting Martinus te wachten. De afspraak tussen beide vechters was dat zowel Martinus als SVA de finale wisten te bereiken door na verlenging beter te profiteren van de strafschoppen.

Een wedstrijd waarin de SVA wilde, maar vooral genoegen moest nemen met trucs en tactieken om niet achter te blijven. De SVA was echter niet van plan om zomaar naar het slachthuis te worden geleid. Daan Rijkhoff liet het zien door de 1-0 te scoren. Nog voor rust wisten de Amstelveners dichterbij te komen.

Na rust maakte Sporting er snel 1-2 van. Na ruim een ​​uur spelen werd de stand 1-3, Martinus toonde lef, durf en lef en voerde het toch al hoge tempo nog verder op. SVA bleek in die fase slordig en stapelde individuele fouten na fouten op. Verdediger Perry Plugge versloeg bijvoorbeeld zijn eigen doelman Boon vanaf ongeveer vijfenveertig meter met een “bekeken lob” (1-4).

Reden waarom SVA-coach Jeroen Beukman een dubbele wissel doorvoerde. Dat bleek niet de oplossing en Marinus wist met nog twee doelpunten de viering en promotie te verwezenlijken. De SVA is nog steeds de tweede divisie.

Rood Wit Zaanstad

Na de overtuigende 7-0 overwinning op RKEDO in de halve finale ging Rood Wit Zaanstad uit de vierde divisie zelfverzekerd de strijd aan tegen De Valken. De wens om te promoveren was duidelijk aanwezig. In Oosthuizen was de wedstrijd nooit spannend voor de ploeg van coach en speler Levinho Wijdenbosch. De Vallen promoveerde met een 0-3 overwinning. Dankzij dit resultaat blijft Rood Wit Zaanstad in de vierde divisie.

Micky van de Ven

Alle aandacht van Zaan gaat nu vooral uit naar de FEBO Zaanstad Cup, al krijgt ook het EK bijzondere aandacht na de 2-1 overwinning van Oranje op Polen. Onze landgenoot speelde zijn eerste minuten als invaller Nathan Aké.