Wanhopige Russische nederlaag in Rosmalen, Lamens staat na overwinning tegenover Osaka

Arantxa Rus heeft een hopeloze nederlaag geleden in de eerste ronde van het grastoernooi van Rosmalen. De beste Nederlandse speelster won slechts drie wedstrijden van de Hongaarse kwalificatiespeelster Dalma Galfi, de nummer 138 van de wereld. De stand was 6-0 6-3. De wedstrijd duurde slechts één uur en één minuut.

De 33-jarige Rus, de nummer 57 van de wereld, deed voor het eerst sinds 2019 mee aan Rosmalen. De laatste jaren gaf hij de voorkeur aan graveltoernooien.

Eerder op de dag bereikte Suzan Lamens, die een wildcard ontving, de tweede ronde. Het was in drie sets te sterk voor de Amerikaanse Bernarda Pera. De stand was 4-6 6-2 6-4. Lamens neemt het in de tweede ronde op tegen de Japanse Naomi Osaka, viervoudig Grand Slam-winnares.

Eva Vedder kon geen enkele manoeuvre uitvoeren tegen de Canadese Bianca Andreescu. Ze won de eerste set van de US Open-winnaar van 2019, maar verloor alsnog in drie sets: 4-6, 6-3, 6-2. Vedder wist afgelopen weekend twee kwalificatiewedstrijden te winnen.