ELI bijna promoveren naar de 3e klasse

Sport Sport Sport

Lieshout – Door Olympia Schinveld te verslaan in de tweede ronde van de play-off plaatste ELI zich voor de promotie-finale naar de 3e divisie. De Zuid-Limburgse 3e divisie werd op eigen veld met 2-1 verslagen.

Met de sterke en sfeervolle steun van hun eigen jonge duiven gingen de blauwwitten furieus van start. Dit had binnen 30 seconden tot de voorsprong moeten leiden, maar Milos Milosevich schoof de bal op aangeven van Ruben van Hoof tegen de doelman van Schinveld. Kort daarna raakte Tijn van Hout met zijn schot bijna het doel. Hierna kregen de bezoekers met de wind in hun voordeel een lichte controle over het veld. De zeer solide verdediging van ELI liet echter geen enkele scoringskans onbenut. Aan de andere kant wist de ervaren bezoekende verdediging steeds tijdig in te grijpen. Kort voor rust kreeg de ploeg van coach Jeroen Vermaas uitstekende mogelijkheden om op een 1-0 voorsprong te komen. De schoten van Niels den Bol en Youri Arts gingen niet de goede kant op. Floris van Hout kreeg de beste scoringskans, maar hij kopte van dichtbij over het doel.

Direct na rust nam ELI het heft in handen en duwde Olimpia naar de eigen helft. Dat leidde in de 48e minuut tot een 1-0-voorsprong. Het was Tijn van Hout die de bal in het doel kopte na een vrije trap van de sterke Joost van Kasteren. Kort daarna was het Jeremy Raaijmakers die er 2-0 van maakte met een schot dat duurzaam leek. De spanning van de wedstrijd leek verdwenen en we hoopten op een grotere voorsprong. Zo ging tijdens een oefenwedstrijd voor het doel van Schinveld de bal twee keer over de doellijn. Een minuut later wilde Milos Milosevic scoren, maar de doelman bracht hem neer in het beruchte gebied. De bal werd echter niet op de stip gelegd. Ook Joost van Kasteren was dicht bij een doelpunt. In de 79e minuut keerde de spanning plotseling terug toen Houben een foutje van de ELI-defensie resoluut afstrafte met 2-1. De thuisploeg behield de wedstrijd onder controle en liet geen enkele scoringskans onbenut.

Deze welverdiende en overweldigende overwinning plaatst ELI één overwinning verwijderd van een terugkeer naar de 3e divisie na 20 seizoenen. De rivaal in deze slotwedstrijd is HBV van Beers, die in de play-offs veel overtuigde. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zondag 16 juni op sportcentrum De Voskuilen in Venhorst. De starttijd is 12.00 uur.