In beeld: Zwolse hockeymannen verliezen laatste wedstrijd van het seizoen in Groningen

HC Zwolle Heren 1 verloor zondag de laatste wedstrijd van het seizoen in Groningen. De rivaliserende GHBS moest deze wedstrijd winnen om kampioen te worden van de eerste D-divisie.

De ambitie van GHBS was al aan het begin van de wedstrijd duidelijk. De Groningers begonnen fel aan de wedstrijd en oefenden veel druk uit. Zwolle liet zien dat het de laatste wedstrijd van het hockeyseizoen was. Het resultaat was een snelle 2-0-voorsprong voor de thuisploeg, en dat allemaal in het eerste kwart.

In het tweede kwart kwam Zwolle beter in de wedstrijd. De ploeg wist onder de druk van Groningen te hockeyen en combineerde goed op het middenveld. Grote kansen waren er niet. Een snelle aanvaller van GHBS wist echter het Zwolse doel te vinden. Hij omsingelde de verdediging en de doelman en schoot vervolgens: 3-0.

In de tweede helft waren beide ploegen goed in evenwicht. GHBS hield de buit en liet de blauwvingers nog wat hockey spelen. Grote kansen waren er niet meer. GHBS kroonde zich tot kampioen en het seizoen zit erop voor Zwolle.

HC Zwolle Heren 1 speelt komend hockeyseizoen weer in de 1e divisie. GHBS promoveert naar de schakelklasse.