Lotte van Drunen behoudt de leiding in het WK na de derde plaats in Duitsland

Van Drunen kwam zaterdag als zesde door de eerste ronde. Ze eindigde uiteindelijk als derde, mede door een pass op lokale coureur Larissa Papenmeier in de laatste ronde.

In de tweede ronde die zondag op het circuit van Teutschenthal werd verreden, maakte de Yamaha-rijder geen goede start vanwege een slip van het achterwiel. Van achteren klom hij echter snel naar de vijfde plaats. In het tweede deel van de race haalde ze Sara Andersen en Kiara Fontanesi in en eindigde opnieuw als derde.

Hij staat nog steeds tweede, dus derde in het GP-klassement.

Ze werd echter tweede omdat haar landgenote Lynn Valk twee plaatsen moest verliezen vanwege het negeren van een gele vlag. Dit leverde Van Drunen in totaal 43 punten op, goed voor de derde plaats in het Grand Prix-klassement.

In het algemeen klassement blijft de ploeg uit Sliedrecht aan de leiding op het WK Dames met 183 punten. Guillén is zijn naaste achtervolger met 175 punten. Over twee weken staat de volgende wedstrijd op het programma in Maggiora, Italië.