Alcmaria Victrix (za) staat opnieuw in de laatste play-off

ALKMAAR – De zaterdagploeg van Alcmaria Victrix staat net als een jaar geleden in de finale van de play-off om promotie naar de vierde divisie. De ploeg van Coach Chihab El Boumeshouli wist zaterdag overtuigend te winnen van Terrasvogels.

Het werd een duel vol doelpunten op het Sportpark Egmonderhout, met een bliksemschicht voor de Alkmaarders, want binnen een half uur had de thuisploeg al een 3-0 voorsprong genomen. Abdellah Bakni opende de score met een prachtig schot in de bovenhoek, waarna Bert Inecia eenvoudig scoorde na een prima assist van Joshua Souisay. Dankzij een foutje van de doelman van Santpoort kon Bakni de tweede van de middag scoren. Alcmaria liet daarna de teugels even los en de bezoekers kregen drie kansen, maar slechts één daarvan werd benut, wat resulteerde in een 3-1-stand bij rust.

Na rust keerde de thuisploeg terug naar het normale niveau en wist Souisay na enig voorbereidend werk van de sterke Jordy van Rheenen de 4-1 te scoren. Terrasvogels herstelde zich kort met een strafschop, maar Alcmaria maakte het duel uiteindelijk af met een doelpunt van Chakib El Kaderi. Met een eigen doelpunt er bovenop en een eredoelpunt voor Terrasvogels eindigde het op 6-3. Alcmaria Victrix staat opnieuw in de play-off finale en waar Sporting Andijk een jaar geleden te sterk was, hoopt het nu op TOS-Actief. De locatie van de finale wordt binnenkort bekend gemaakt.

Foto’s: DP Sportfotografie