Eredivisie • NAC promoveert na optreden in Kralingen

NAC versloeg dinsdagavond Excelsior op eigen veld met 6-2 en stond al met één been in de Premier League. Hoewel NAC vandaag met 4-1 verloor van Excelsior, winnen de Bredanaars met 6-7 in twee wedstrijden en keren de Bredanaars volgend jaar terug op het hoogste niveau.

NAC had in de eerste vijfenveertig minuten geen reactie op het sterke spel van Excelsior. De ploeg van oud-Feyenoord-speler Jean-Paul van Gastel stond al voor rust met 3-0 achter dankzij twee doelpunten van Excelsior-aanvaller Parrott en een eigen doelpunt van NAC-speler Kemper.

Vijf minuten na rust scoorde Excelsior opnieuw. Aanvaller Parrott scoorde zijn derde van de avond door via de tweede paal de 4-0-stand binnen te koppen, waardoor de stand in twee wedstrijden 6-6 werd. NAC deed negen minuten later eindelijk iets. Middenvelder Staring maakte er in de 59e minuut 4-1 van en daarmee was de eindstand 6-7 voor de Bredase club.

Naast NAC promoveerden Willem II en FC Groningen eerder dit seizoen naar de Eredivisie. Vitesse, FC Volendam en Excelsior degradeerden en spelen volgend jaar in de Keuken Kampioen Divisie.