Fighting Heroes leeft nog en zet de reeksscore op 2-1 – Reclame Den Bosch | De Bossche Omroep

Nog een sport
243 keer gelezen

De Maaspoort heeft zich zaterdagavond prima vermaakt en niet voor niets. Na een prachtige play-off wedstrijd was het Heroes Den Bosch die de reeks levend hield door met 79-65 te winnen in de derde wedstrijd van deze Nederlandse basketbaltitel play-offs tegen ZZ Leiden.

van Rob de Keijzer

Aan het begin van de wedstrijden was er veel spanning aan beide kanten. Beide teams vochten hard om de toon te zetten. Dit was in de eerste 5 minuten niet terug te zien op het scorebord, waar Heroes Den Bosch een 8-5 voorsprong wist te nemen. Drie minuten later is de stand 10-6 en luidt Braal de eerste time-out van dit kwart af. Jones weet vervolgens te scoren voor Leiden en sluit het kwart af met een stand van 10-9.

Jones zet de bezoekers vervolgens snel binnen 10-14. De strijd is nog steeds hevig, maar er is nog steeds geen team dat de wedstrijd echt in handen kan nemen. Bij 19-18 wordt de stand 4 minuten voor rust 20-23. Austin Price slaat vervolgens twee triples, waarna Sherron Dorsey-Walker met een en-1 de stand op 29-23 brengt. Het is dezelfde Dorsey-Walker die even later de ruststand op 33-25 weet te brengen.

Het verschil bereikt vervolgens aan het begin van het derde kwart de dubbele cijfers als Boy van Vliet de thuisploeg op een voorsprong van 38-27 zet. Vervolgens keert Leiden met een deelstand van 0-9 terug naar 38-36, waarna de time-out van Bossche volgt. Het verschil tussen beide ploegen is vervolgens uitgewist en de laatste drie minuten van dit kwart beginnen bij 43-43. Het is nog steeds een gevecht van beide kanten, soms is het niet mooi, maar het gevecht is veel waard. Het laatste kwart begint met 48-48.

ZZ Leiden komt dan vroeg op een voorsprong van 51-53, Heroes Den Bosch vecht zich vervolgens met nog 6 minuten terug naar 56-53. De driepunters blijven aan beide kanten goed vallen en het is de thuisploeg die met 65-59 voordeel kan halen. De voorsprong van Heroes Den Bosch bedraagt ​​opnieuw de dubbele cijfers, 73-60. ZZ Leiden heeft nog een kleine twee minuten om het kampioenschap mee naar huis te nemen, maar vanavond zit dat er niet meer in. Met een klinkende 79-65 overwinning zet Heroes Den Bosch de stand in deze reeks op 2-1 en gaan beide ploegen komende dinsdag verder in Leiden om te bepalen wie de kampioen wordt.

Austin Price scoorde vanavond 18 punten voor Heroes Den Bosch. DJ Fenner bereikte de 16e plaats, net als Sherron Dorsey-Walker. Voor ZZ Leiden was Tajion Jones topscorer met 22 punten, gevolgd door Luuk van Bree met 10 punten.