Het Eredivisie-seizoen 2024/25 is afgerond na een vreemde…

NAC promoveerde ondanks een zware nederlaag naar de Eredivisie. De Bredanaars verloren ruimschoots bij Excelsior.

Het thuisduel eindigde met een 6-2 overwinning van NAC. De Kralingers begonnen echter met veel energie aan de terugwedstrijd. In de 20e minuut was het Troy Parrot die met een pass van Lazaros Lamprou de score opende voor Excelsior. Een kwartier later benutte Parrot een strafschop en maakte er 2-0 van. In de 42e minuut werd de stand zelfs 3-0 dankzij een eigen doelpunt van Boy Kemper.

Na de pauze ging Excelsior verder en scoorde Parrot zijn derde doelpunt van de middag op aangeven van Derensili Sanches Fernandes. Hierdoor werd het 4-0 en werd de stand 6-6 in twee wedstrijden, wat verlenging zou betekenen. In de 59e minuut was het Casper Staring die er 4-1 van maakte, waardoor NAC na twee wedstrijden weer op voorsprong kwam.

Dit werd tevens het eindresultaat van de wedstrijd. NAC Breda won de play-offs en schakelde achtereenvolgens Roda JC, FC Emmen en dus Excelsior uit. De Kralingers speelden overmacht en degradeerden door dit resultaat naar de Keuken Kampioen Divisie.