Erasmus is zeer sterk begonnen aan de play-offs

Vandaag stond de eerste van de 3 finales op het programma: de eerste ronde van de play-offs, met als einddoel kwalificatie voor de 3e divisie, tegen vv Lekkerkerk.

Zal Erasmus van de 4e divisie de goede reeks van de tweede competitiehelft kunnen voortzetten of kon Lekkerkerk de slechte reeks van de afgelopen weken doorbreken? Verwachte vragen die alleen de 22 hoofdrolspelers binnen de linies konden beantwoorden. Het drietal neutrale scheidsrechters moest dit in goede banen leiden en direct beoordelen – ze hebben het vandaag uitstekend gedaan!

Na de voorbereidende uitreiking kon onze leerling van de dag, Javey, aan de aftrap en mocht als eerste de Lekkerkerk-verdediging testen. Hij passeerde de bal vlot en een simpele beweging van zijn voet was genoeg om de doelman kansloos te laten.

In de eerste 10 minuten werden er veel tests gedaan en het leek erop dat er een interessante wedstrijd zou volgen met gelijkwaardige teams. De eerste tegenslag kwam voor Lekkerkerk toen hun nummer 11 in de 10e minuut een fout maakte en vanaf het begin geblesseerd naar buiten moest. Zijn tweede tegenslag kwam kort daarna. In de 19e minuut kon Abbas zich vrij bewegen en vond Didi geheel vrij, die de laatste hand kon leggen aan de 1-0. Acht minuten later plaatste een vrije trap voor Erasmus op links net buiten de 16 meter de bal hoog bij de 2e paal en de bal stuiterde via de paal voor de voeten van Didi die wist te profiteren van de 2e van vandaag.

Hierna volgt opnieuw een tegenslag voor Lekkerkerk. Een ongelukkige harde bal tegen het hoofd leidde tot een tweede noodzakelijke wissel. Kennelijk werd de wedstrijd voor rust beslist. Een goede aanval op links eindigde met een knap balverlies op de vrije Aimane voor het doel, die zonder problemen de 3-0 scoorde. Lekkerkerk zag er verslagen uit en eerlijk gezegd leek het alsof de ploeg dat ook voelde, want de hoofden begonnen steeds meer te hangen.

Was de tweede helft alleen voor statistieken? Dit is hoe het zou aflopen. Lekkerkerk probeerde opnieuw te starten, maar bleef hulpeloos achter. Erasmus bleef de dominante wedstrijd en in de 57e minuut stond de stand op 4-0. Abbas zette diep voor op Ibi, die slechts ruim voorbij de doelman kon finishen. Twee minuten later waren de rollen omgedraaid: Ibi vond Abbas die er met een droog schot 5-0 van maakte. De eindstand duurde nog eens 10 minuten. Jabrane liet wederom enkele voorbeelden zien op zijn geliefde linksback. Net op tijd zag en vond hij de afstandelijke Marnix die hard schoot.

De eerste ronde van de play-offs eindigde met een 6-0 overwinning voor onze jongens, dus het avontuur 2023 – 2024 is nog niet voorbij! Goed gedaan mannen!

Aanstaande zaterdag wordt de tweede dag gespeeld. De rivaal wordt FC IJsselmonde, dat dit seizoen in dezelfde groep speelde als Lekkerkerk en op de negende plaats eindigde. De wedstrijd wordt gespeeld in Rotterdam Zuid en begint om 14.30 uur. Dit alles is aan verandering onderhevig. De definitieve aankondiging zal later deze week op de website worden geplaatst.

Bron: SV Erasmus