Helden Den Bosch verliest de tweede wedstrijd en moet dus vanavond winnen – Reclame Den Bosch | De Bossche Omroep

Nog een sport
54 keer gelezen

Heroes Den Bosch kon de thuisfactor niet meer herstellen in de ZZ Arena 1574. Ook in deze tweede wedstrijd was ZZ Leiden beter en met een overwinning van 83-65 maakten zij de stand op 2-0 in deze best-of-five series om het Nederlands kampioenschap . Vanavond is de derde wedstrijd in de Maaspoort in Den Bosch. Aanvang 20.00 uur. Als Heroes verliest, is ZZ Leiden kampioen.

van Rob de Keijzer

Heroes Den Bosch begint de wedstrijd met een 0-7 serie en heeft ZZ Leiden vakkundig uit de basket gehouden. Na bijna drie minuten valt de eerste score voor de Leidse ploeg, 2-7. Heroes Den Bosch loopt vervolgens naar 2-11, mede door de tweede triple van Sherron Dorsey-Walker. De start is helder voor de inwoners van Den Bosch, maar zoals zo vaak weet ZZ Leiden sterk terug te komen tot 13-14. Austin Price en DJ Fenner (en-1) zetten Heroes Den Bosch even later op 15-19, waarna het kwart eindigde op 20-20.

Een 8-0 run van ZZ Leiden betekent meteen een grote voorsprong voor ZZ Leiden. 3 omzetpunten in anderhalve minuut (evenveel als in het hele Q1) kostte Heroes Den Bosch begin dit kwartaal het leven. Na de time-out van Braal gaat ZZ Leiden verder en maakt de set 12-0 voordat Dorsey-Walker iets terug kan maken, 32-22. Heroes Den Bosch zakte redelijk in en kwam na 7 minuten op een achterstand van 43-22. Heroes Den Bosch counterde de 23-2 (!) voorsprong van ZZ Leiden met een serie van 0-11, zodat de achterstand bij rust tien punten bedroeg: 43-33.

Na de pauze hebben beide ploegen in de eerste minuut wat moeite met de stand. Als ze starten is het ZZ Leiden dat de voorsprong nog iets kan vergroten, 48-35. Even daalt het verschil onder de 10 punten, maar ZZ Leiden komt weer terug en komt uit op 52-39. Ook in de rest van het kwart blijft de voorsprong bij de Leidse ploeg, die dit kwart met 19-12 pakt en daardoor met een 62-45 voorsprong aan het laatste kwart kan beginnen.

Het verschil bedraagt ​​achttien punten na iets meer dan een minuut van het laatste kwart. Verdedigend doet ZZ Leiden het wederom erg goed, waardoor Heroes Den Bosch moeite heeft om de ring te bereiken. En met een driepuntenpercentage van 28% heeft de ploeg van Erik Braal vanavond van buitenaf niet veel te bereiken. Halverwege de wedstrijd nemen 70-57 en ZZ Leiden een time-out na een 0-7 run van Heroes Den Bosch. ZZ Leiden herwint de voorsprong, vergroot deze naar 77-57 en zal uiteindelijk de wedstrijd met 83-65 winnen.

Topscorer van vanavond was ZZ Leiden, Brock Gardner, met 27 punten. Tajion Jones heeft er vanavond 22 opgenomen. Bij Heroes Den Bosch was Austin Price topscorer met 20 punten, Sherron Dorsey-Walker scoorde vanavond 12 punten.