NSC degradeerde naar de tweede divisie

27 mei 2024 om 00:48

Voetbal

NIJKERK NSC had in de laatste weken van de competitie moeite om te overleven in de eerste divisie. Alles ging heel goed, maar op de laatste dag bleek dat het niet genoeg was. De Nijkerkers konden tegen ASV Dronten opnieuw niet optreden en verloren met 2-0. Zijn concurrent Woezik pakte een punt en daarmee viel het doek voor NSC in de eerste categorie.

De vooruitzichten voor zaterdag waren niet erg positief. NSC moest immers op bezoek bij ASV Dronten, dat nog streed voor een plek in de promotie-play-off. Woezik speelde ondertussen thuis tegen het reeds gedegradeerde Voorsprong Twello. De blauwgelen presteerden de afgelopen weken echter uitstekend met tien punten uit vier wedstrijden en waren dus zeker kansloos.

Zaterdag was er echter geen kans op een volledige overwinning, omdat de thuisploeg de wedstrijd domineerde. De kansen waren er vooral voor ASV Dronten en NSC stond bij rust met 0-0 voor, vooral dankzij doelman Gerben Hilgers, die in vorm was. Aanvallend stond de ploeg (te) hulpeloos.

Ook na rust kon de NSC hun wil niet opleggen aan de gastheren. Het ging vooral om terughoudendheid, proberen een punt vast te houden en misschien op meer te hopen. Die hoop werd tien minuten voor tijd de bodem ingeslagen, toen Yanick Leichtenberg na een hoekschop de bal voor zijn voeten kreeg. Zijn schot was zelfs voor Hilgers te krachtig en de 1-0 was een feit. Een aanval die tot een gelijkspel had moeten leiden ging niet van de grond en kort voor tijd was de stand 2-0 voor Wim Jelle Bos. De NSC verloor zo en kon alleen maar hopen op een goede prestatie van Voorsprong Twello.

De hoop bleek ijdel, want spits Twello scoorde weliswaar een punt (2-2), maar het punt voor Woezik zorgde ervoor dat ze boven NSC eindigden. NSC eindigt op de twaalfde plaats en degradeert naar de tweede divisie. De eindsprint van de afgelopen weken bleek niet genoeg om in ieder geval de play-off om te overleven af ​​te dwingen. Een onaangenaam einde van de competitie en volgend seizoen speelt de ploeg in de tweede divisie.