Caro Binnerts van Sparta Ermelo wint in de landskampioenschapskwalificatiewedstrijd, Engel en Rieksen pakken brons en zilver in de Eredivisie

27 mei 2024 om 9:38 uur

Sportschool

ERMELO/ALKMAAR Afgelopen zaterdag namen trampolinespringers uit de Eredivisie en Eerste Divisie in Alkmaar deel aan de laatste van drie kwalificatiewedstrijden voor het NK in Ahoy Rotterdam. Sommige Sparta-springers plaatsten zich al na twee wedstrijden voor de junifinale, maar dat geldt niet voor iedereen. Caro Binnerts nam overtuigend revanche in Alkmaar.

In de eerste absolute damesdivisie traden Emy Engel, Valerie Bosschart en Eline Westhuis op. Engel en Bosschart, die midden in hun eindexamen zitten, hebben niet veel kunnen trainen. Maar ondanks dat lieten ze een stabiele wedstrijd zien. Engel bereikte de vierde plaats in de voorronde en wist in de finale verrassend brons te pakken. Bosschart eindigde als 12e in het dagklassement. Westhuis moest halverwege de eerste oefening opgeven en kon de wedstrijd niet uitspelen.

UW DIVISIE JUNIORS

Twan Rieksen wist zilver te pakken bij de junioren heren en junioren. Met een goede voorronde stond Rieksen al op de tweede plaats en gaf die positie in de finale niet meer uit handen. Thirza van Boxtel was de enige Spartaan onder de juniormeisjes. Het begon met een iets andere strategie en dat pakte goed uit. Verrassend genoeg eindigde ze als vierde in het klassement.

EERSTE DIVISIE

Door een slechte wedstrijd twee weken geleden moest Caro Binnerts (senioren dames) een tijdje werken in Alkmaar. En hij deed het met kracht. In een zware categorie was zij de enige die altijd 47 punten behaalde. Als eerste in de voorronde gaf ze de leiding in de finale niet uit handen. Anoushka van Haren (Pro Patria Zoetermeer) won zilver en Nikki Garritsen (KDO Apeldoorn) brons. Andere resultaten voor Sparta zijn: Lara Wolkenfelt (11e), Ilse Wolkenfelt 14e), Merel van de Kamp (23e).

In de Junior categorie presteerden Britt Kroon en Ilse Wouters beter dan hun rivalen. Na een goede voorronde wisten beiden zich te plaatsen voor de finale in Alkmaar, maar Kroon kon vanwege een blessure niet springen. Wouters wist zijn selectieoefening te verbeteren, waardoor hij van de 7e naar de 4e plaats kon klimmen. Een mooi vooruitzicht op het NK in Ahoy.

AFGESTEMD

Synchroon deden de Spartanen het dit keer slechter na het medaillegeweld in de vorige kwalificatiewedstrijd. Hoewel de zussen Wolkenfelt in de voorronde als eerste eindigden, verloren ze in de finale van hun concurrenten. Door een fout stonden ze op de zesde plaats in het klassement. Caro Binnerts en Springbok-teamgenoot Julianne van Veen eindigden op de vierde plaats.

Nog 4 weken tot de landelijke finale in Rotterdam. Na het behalen van de eindexamens kunnen alle SPARTA-finalisten zich optimaal voorbereiden op het Nationaal Kampioenschap 2024.