AFC ’34 verliest alles na verlies tegen WV-HEDW

ALKMAAR – AFC ’34 sloot het eerste seizoen in de vierde divisie af met een schitterende vierde plaats. Voor Alkmaarders zat er echter geen dessert in de vorm van een play-off in, want de laatste wedstrijd van het seizoen tegen WV-HEDW werd met 1-3 verloren.

De laatste thuiswedstrijd stond vooral in het teken van het afscheid van aanvoerder Emre Aykan, Sandro Staal en Ilker Yilmaz, de eerste twee starters en Yilmaz kwamen als invaller in het veld. Het trio verlaat de club na vele jaren trouwe dienst. In theorie hadden de Alkmaarders nog een kans om de play-offs te bereiken, maar ze stonden in WV-HEDW tegenover een tegenstander die er alles aan deed om directe degradatie te voorkomen en daarin slaagde. De Amsterdammers moeten nu de play-offs zien te overleven.

De gasten speelden met de nodige inzet en AFC ’34 kon aanvallend weinig uitrichten. De 0-1 die middenvelder Tim Correia vlak voor rust scoorde, was niet onverdiend. Kort na rust werd de score verdubbeld nadat doelman Mike Wesselink uitgleed bij een voorwaarts schot en de bal plotseling voor de voeten belandde van aanvoerder Mick van Moerkerk, die vervolgens met een fraaie lob wist te scoren. AFC ’34-coach Thomas Bart probeerde het met enkele aanvallende wissels, maar de bezoekers profiteerden van de ruimte die ontstond door het tweede doelpunt van Correia, waardoor eindelijk een einde kwam aan de hoop op terugkeer in de competitie voor AFC ’34. Een laat doelpunt van Dimaggio Senchi kon de situatie niet veranderen: 1-3.

Foto’s: DP Sportfotografie